Diyarbakır kent merkezinde 30 Ocak Cuma günü sabah saatlerinden itibaren yağmurlu bir hava etkili olurken, yüksek rakımlı Karacadağ bölgesinde yoğun kar yağışı şiddetini artırarak devam ediyor.
ŞEHİRDE YAĞMUR, ZİRVEDE KAR ETKİLİ OLUYOR
Diyarbakır genelinde meteorolojik uyarıların ardından başlayan yağışlar, alçak kesimlerde sağanak yağmur şeklinde görülürken; Karacadağ ve çevresinde yoğun kar yağışı etkili oluyor.

EKİPLER TEYAKKUZDA: YOLLAR AÇIK TUTULMAYA ÇALIŞILIYOR
Kar kalınlığının 2 metreyi bulmasıyla birlikte yetkililer, bölgeye gidecek vatandaşları zincir ve çekme halatı bulundurmaları konusunda hayati uyarılarda bulunuyor.
KAYAK MERKEZİNDE YOĞUNLUK BEKLENİYOR
Kar kalınlığının kayak için fazlasıyla yeterli seviyeye ulaşması, hafta sonu bölge halkının kayak merkezine akın etmesi beklentisini artırdı. Ancak meteoroloji uzmanları, yoğun yağışın devam edebileceği ve tipi riskine karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarıyor.





