Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzalı yeni kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Alınan kararlar arasında çeşitli illerindeki bazı taşınmazlara dair acele kamulaştırılması yer aldı. Buna göre, Diyarbakır, Aydın, Kayseri, Çanakkale, İzmir, Manisa, Maraş, Urfa, Nevşehir'in de aralarında bulunduğu çeşitli illerindeki bazı taşınmazlar, enerji üretimi ve iletim hatları için acele kamulaştırılacak.

Diyarbakır’da Kürtçe müzik eşliğinde 19 Mayıs kutlaması Diyarbakır’da Kürtçe müzik eşliğinde 19 Mayıs kutlaması

Buna göre, söz konusu proje kapsamında Kulp-Lice (Sarım Çayı Köprüsü Varyantı) il yolu, Kulp-Muş il yolu ve Kulp-Hamzalı il yolunun ilgili kesimlerinde araziye girilerek yol yapım çalışmalarının tamamlanması amacıyla anılan güzergahtaki taşınmazlar ile üzerlerindeki müştemilatın Karayolları Genel Müdürlüğünce acele kamulaştırılmasına karar verildi.

İlgili bölümde, “Silvan Barajı Rölekasyon Yolları Projesi Kapsamında Kulp-Lice (Sarım Çayı Köprüsü Varyantı) İl Yolu, Kulp-Muş İl Yolu ve Kulp-Hamzalı İl Yolunun İlgili Kesimlerinde Araziye Girilerek Yol Yapım Çalışmalarının Tamamlanması Amacıyla Bazı Taşınmazlar ile Üzerlerindeki Müştemilatın Karayolları Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 7757)” belirtildi.

Haber: Ejder Ediz IŞIK

Editör: Mücadele Gazetesi