Kuruluş Osman, Payitaht Abdülhamid, Çukur gibi dizilerde rol alan oyuncu hakkında en çok "Erkan Avcı aslen nereli?" sorusunun yanıtı aratıldı. Peki, Şimdilerde FOX TV'de yayınlanan Kızıl Goncalar dizisinde Sadi Hüdayi karakterini canlandıran oyuncu Erkan Avcı kimdir, kaç yaşında? Erkan Avcı hangi dizilerde oynadı?

Diyarbakır’da “İnternetsiz Hayata Bağlan” kampanyası Diyarbakır’da “İnternetsiz Hayata Bağlan” kampanyası

ERKAN AVCI KİMDİR?
Oyuncu Erkan Avcı, 17 Aralık 1982 yılında Diyarbakır'da dünyaya geldi. Annesi Aysel Avcı, babası ise Yavuz Avcı'dır. 39 yaşında olan oyuncu, Mimar Sinan Üniversitesi mezunudur. Kariyeri boyunca birçok projede rol alan oyuncu, 1,74 boyundadır.

ALTIN PORTAKAL ÖDÜLLÜ ERKAN AVCI HANGİ DİZİ VE FİLMLERDE YER ALDI?
Birçok yapımda oyunculuk yapan deneyimli oyuncu Erkan Avcı, Köprü Ayrılık, Kurtlar Vadisi Pusu, Acemi Müezzin, Sakarya Fırat, Can, Gişe Memuru, Zenne, Uzun Hikaye, Karadayı, Cesur ve Güzel, Payitaht Aldülhamid, Müslüm, Çukur, Şampiyon, Kuruluş Osman gibi yapımlarda yer aldı. Karadayı dizisinde canlandırdığı Barut Necdet karakteri ile ünlenmiştir. Zenne filminde oynadığı Ahmet rolüyle 2011 yılında 48. Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazanmıştır. ATV’de yayımlanan Kuruluş Osman dizisinde Aya Nikola karakterini canlandırdı. Daha sonra ise, FOX’ta yayımlanan Hayatımın Şansı dizisinde "Mazhar" karakterini canlandırdı. Avcı, şimdilerde FOX TV'de yayınlanan Kızıl Goncalar dizisinde Sadi Hüdayi karakterine can veriyor.

Muhabir: Remziye ÇELİK