Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı için tarih araştırmaları başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılacak olan 2024 LGS öncesinde başvuru işlemleri sürüyor. Başvurularını henüz tamamlamamış olan öğrenciler bugün son kez başvurularını yapabilecek. Peki, 2024 LGS sınavı ne zaman yapılacak?

Bu illerde yaşayan Diyarbakırlılar dikkat! Pazar günü dedi haritada gösterdi Bu illerde yaşayan Diyarbakırlılar dikkat! Pazar günü dedi haritada gösterdi

2024 LGS BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTECEK?
LGS kapsamında 2 Haziran 2024'te uygulanacak Merkezî Sınav'ın başvuruları, 18-29 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sınava katılım isteğe bağlı olup katılmak isteyen öğrenciler başvurularını elektronik ortam üzerinden yapabilecek. Okul müdürlükleri başvuru işlemleri ile ilgili öğrencilere rehberlik edecek ve sınav başvuruları 1 Nisan 2024 tarihine kadar okul müdürlükleri tarafından onaylanacak. Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler ise başvurularını yayımlanan kılavuzda bulunan formu doldurarak yapacak. Öğrenciler, başvurularının yapılıp yapılmadığını elektronik ortamdan takip edebilecek.

Kaynak: Haber Merkezi