• USD 32,99
  • EUR 35,82
  • ALTIN 2.529,53
  • BİST100 10.891
  • BTC 67.599

Sınav Haberleri

Sınav haberleri ve güncel Sınav gelişmeleri, Sınav ile ilgili tüm video, Sınav fotoğrafları ve Sınav haberleri Mücadele Gazetesi sitemizde


GÜNCEL

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 28 Temmuz Pazar günü yapılacak 2024-ALES/2’ye, 157 bin 530 adayın başvurduğunu açıkladı.

DİYARBAKIR

Diyarbakır Valiliği, 28 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek olan ALES için önemli bir duyuru yaptı. Valilik, sınava girecek adayların Nüfus Cüzdanı...

DİYARBAKIR

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, öğrencilere destek olmak amacıyla BESYO sınavlarına ücretsiz hazırlayacağını duyurdu.

YAŞAM

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 25 Temmuz-2 Ağustos tarihlerinde yapılacak YKS tercihleri sürecinde adaylara uzman desteği almayı tavsiye ederken, tercihlerde...

GÜNCEL

ÖSYM Başkanı Ersoy 2024-YKS sonuçlarının ÖSYM’nin internet adresinden açıklandığını bildirdi.

SON DAKİKA

Diyarbakır’da KPSS'den sonra bir parkta ağaç gölgesinde dinlendiği sırada başına yorgun mermi isabet eden Rabia Alioğlu, ikinci oturuma giremedi. Abisi,...

GÜNCEL

Ülke genelinde olduğu gibi Bingöl ve Bitlis’te de KPSS 2024 lisans sınavında kimliğini unutan veya geç kalanların imdadına polis ekipleri...

SON DAKİKA

Diyarbakır’da KPSS sonrası parkta ağacın altında dinlenen  ve öğretmen olduğu öğrenilen Rabia A.’nın başına yorgun mermi isabet etti.

SON DAKİKA

Diyarbakır’da Kayapınar ilçesinde kızını sınava götüren ailenin otomobili ile ticari taksin çarpıştı. Kazada 3 kişi yaralandı.

SON DAKİKA

Nijerya’nın Plateau eyaletinde sınav yapıldığı sırada okul çöktü. Kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 21’e yükseldi.

GÜNCEL

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)’ye girecek insan sayısı belli oldu. Peki kaç insan sınava girecek?

GÜNCEL

Sürücü adaylarının heyecanla bekledikleri ehliyet için güncellenme beklendiği açıklandı. Peki yeni sınav sistemi nasıl olacak?

DİYARBAKIR

MEB, 2024 LGS'de en başarılı iller listesini açıkladı. Peki, Diyarbakır listede yer aldı mı? İşte en başarılı iller…

YAŞAM

Muş'ta, Ahmet Mustafa Çavuş, günde 2 saat ders çalışarak LGS'de, 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasına adını yazdırmayı başardı.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da, Liselere Geçiş Sınavına (LGS) giren Beren Savar, Türkiye birincilerinden biri olmanın mutluluğunu yaşadı. Savar, 500 tam puan aldı.

GÜNCEL

LGS kapsamındaki merkezi sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinde açıklandı. İşte detaylar…

DİYARBAKIR

Diyarbakır Güzel Sanatlar Lisesi için başvuru tarihleri açıklanmıştı. Son üç gün kalan başvuruların ardından sınav tarihi de belli oldu.

MÜCADELE ARŞİV

Diyarbakır’da bir lisede bir zamanlar tek dersten 300 kadar öğrenci kalmış, şehrin gündeminde yer almış.

GÜNCEL

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca KPSS Ön Lisans için başvurular başladı. İşte tüm detaylar…

DİYARBAKIR

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu AYT ülke genelinde olduğu gibi Diyarbakır’da da başladı. Öğrenciler içeride, aileleri ise dışarıda ter...

DİYARBAKIR

Diyarbakır’da, YKS’nin ilk oturumunda birbirlerine 2 kilometre mesafede olan ve önceki sınavlarda isimleri sürekli karıştırılan adayların imdadına polis yetişti.

DİYARBAKIR

Diyarbakır’da, ÖSYM tarafından yapılan YKS ilk oturumu olan TYT’ye 10 dakika geç kalan adaylardan biri, “ÖSYM'nin sisteminde başka okul yazıyordu”...

DİYARBAKIR

Diyarbakır’ın Bismil belediyesi, ilçede YKS’ye girecek öğrencilerin sınava zamanında girebilmeleri için okullara ücretsiz servis hizmeti verdi.

GÜNCEL

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), YKS ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün gerçekleştirilecek.

DİYARBAKIR

Diyarbakır’da özel bir okulda Liselere Geçiş Sınavında (LGS) resmi olmayan sonuçlara göre 500 tam puan alan öğrenci için kurban keserek,...

DİCLE ÜNİVERSİTESİ

Diyarbakır Dicle Üniversitesi tarafından LGS’ye hazırlanan görme engelli öğrenciler için deneme sınavları ve soru bankalarının seslendirildiği proje hazırlandı.

GÜNCEL

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında gerçekleştirilen merkezi sınav, tamamlandı. LGS soru ve cevap anahtarları yayımlandı.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da isimleri karıştırılan 2 okulda önlem alan Yunus timleri, 11 öğrenciyi sınava yetiştirdi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da, Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen LGS sınav heyecanı yaşayan veliler, çocukları için Yasin-i Şerif okudu.

GÜNCEL

Türkiye’de 8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak olan YKS öncesi Diyarbakır’da Uzman Psikolog Tülinay Seçkin, öğrenci ve ailelere önerilerde bulundu.