Başrollerini Yıldız Kenter, Arif Erkin Güzelbeyoğlu, Mahsun Kırmızıgül ve Sarp Apak'ın paylaştığı birçok sinema oyuncusunun da yer aldığı 2007 yapımı Türk melodram filmi olan Beyaz Melek filminin bazı sahneleri Diyarbakır’da çekildi. Peki, Beyaz Melek filminin Diyarbakır sahneleri nerede çekildi? İşte detayları…

BEYAZ MELEK FİLMİ’NDEKİ DİYARBAKIR SAHNELERİ NERELERDE ÇEKİLDİ?
Diyarbakırlı senarist ve yönetmen Mahsun Kırmızıgül’ün 2007 yapımı Beyaz Melek filmi, 4 Kasım 2007 yılında vizyona çıktı. Çekimleri, İstanbul, Adapazarı, Tuzgölü ve Diyarbakır'da gerçekleştirildi. Çekimler, Diyarbakır’ın, Sur, Bismil ve Yenişehir ilçelerindeki bazı yerlerde çekildi. Filmin Diyarbakır’da geçen çoğu sahnesi ise, Bismil ilçesinde bulunan Sarıtoprak Köyü’nde çekildi. Filmdeki diğer sahneler ise Dicle’de bulunan tarihi On Gözlü Köprü’de çekilirken, ekibin sahneye ilk girişi ise, Diyarbakır’ın Elazığ yolundaki şehir girişi olarak görülüyor.

Diyarbakır’da Kürtçe müzik eşliğinde 19 Mayıs kutlaması Diyarbakır’da Kürtçe müzik eşliğinde 19 Mayıs kutlaması

ATLI KARŞILAMA SAHNESİ SARITOPRAK KÖYÜNDE ÇEKİLDİ
Filmde, bakım evinde bulunanların Diyarbakır'a geldikleri ve köylülerin atlar üzerinde karşılama sahnesi yine Sarıtoprak Köyü’nde çekildi. Çekimlerin o dönemde Diyarbakır’da yaz ayında çekilmesi nedeniyle zor geçtiği de belirtilmişti.

 

BEYAZ MELEK FİLMİNİN KONUSU NEDİR?
Beyaz Melek, bir grup insanın hayata ve birbirlerine duyduğu aşkı ve sevgiyi anlatmaktadır. Bir huzurevine terk edilmiş yaşlı ve hasta insanların dramını konu alır. Ayrıca film, yönetmen Mahsun Kırmızıgül'e göre Zazacanın konuşulduğu ilk film olma özelliğini de gösterir.

Haber: Remziye ÇELİK

Editör: Remziye Çelik