Süper Lig’de 13 şehirden takım yer alacak: İşte isimleri
Süper Lig’de 13 şehirden takım yer alacak: İşte isimleri
İçeriği Görüntüle

Türkiye ve Avrupa’da Galatasaray, Liverpool, Schalke gibi takımlarda forma giyen ve şimdilerde Bundesliga ekiplerinden Hoffenheim'da mücadele eden Türkiye A Milli takım oyuncusu Ozan Kabak, Kafa Sports'a verdiği röportajda bilinmeyenlerini anlattı. Kabak, yaşadığı şehirden, futbol kariyerinden ve ilgi alanlarından bahsetti.

“KÜRTÇE MÜZİK FANIYIM”
Galatasaray alt yapısında yetişme sürecinden Fatih Terim’le olan özel bağına kadar bilinmeyenlerini anlatan başarılı stoper, Mardinli olduğunu hatırlatarak, 'İnanılmaz bir Kürtçe müzik fanıyım. Evimizde küçüklükten beri Kürtçe müzik çalar, Mem Ararat ve Rojda'yı çok severim' dedi.

Ozan Kabak, kariyerindeki en önemli dönüm noktalarından birinin Galatasaray S.K. Akademisi olduğunu söyledi. Sarı-kırmızılı kulübe 10 yaşında katıldığını ve 5 yıl yatılı eğitim aldığını belirten milli stoper, Fatih Terim’in kendisine duyduğu güvenin kariyerinde büyük rol oynadığını ifade etti. Kabak, transfer sürecinde Terim’in kendisine anlayışla yaklaştığını da sözlerine ekledi.

OZAN KABAK KİMDİR?
Ozan Muhammed Kabak, 25 Mart 2000 Ankara doğumlu millî futbolcudur. Kabak, aslen Mardin'in Derik ilçesindendir. Futbola Galatasaray altyapısında başlamış, ardından Stuttgart, Schalke 04, Liverpool ve Norwich City gibi önemli Avrupa kulüplerinde forma giymiştir. Günümüzde Almanya Bundesliga ekiplerinden TSG 1899 Hoffenheim'da stoper pozisyonunda görev yapan 26 yaşındaki oyuncu, güçlü fiziği, hava topu hakimiyeti ve modern savunma özellikleriyle tanınmaktadır.

Muhabir: Remziye ÇELİK