Diyarbakır ekibi Amedspor’un anlaşma imzaladığı deneyimli teknik direktör Mesut Bakkal, Transfer Merkezi sayfasına katıldığı canlı yayında Amedspor ve Türk futbolu hakkında değerlendirmeler yaptı. Bakkal, yaptığı açıklamasında ligin en iyi forvetleri Amedspor’da dedi.

Yeni doğan bebek Amedsporlu olarak dünyaya geldi Yeni doğan bebek Amedsporlu olarak dünyaya geldi

BAKKAL: “AHMET DERELİDEN FAYDALANAMADIK”

Deneyimli teknik direktör Mesut Bakkal, “Amedspor ligin iyi takımlarından bir tanesi ve oyuncuların hepsi ayrı bir değer çok da memnunum. Bu oyuncular beraber oynadıkça bir şeyler yapabilecek oyuncular. Takım oyunu önemli biz şimdi örnek veriyorum en iyi santraforu aldık peki ama buna topu kim atacak? Bu bir takım oyunu çünkü. Her zaman şöyle söylerim genelleme tabi bu, transfer döneminde isim satın almayın performans satın alın. Bakın futbolcu kaç maç oynamış, yok. Siz simdi böyle bir futbolcu kulübü 18 maçta şampiyon yapsın istiyorsunuz. Mesela biz Taşkın Çalış’ı aldık Bucaspor’da son yedi maç aldı götürdü oyuncu. Demek istediğim şu an koşan bir takım var Amedspor için diyorum. Şimdi bu kulübe duran bir adam aldınız mı nasıl yetişecek?” dedi.

Mesut Bakkal açıklamalarının devamındaysa, “Ahmet Dereli’den faydalanamadık. Dereli kanatta da oynayan bir oyuncu. Şimdi bunlar mesela örnek veriyorum Dereli’nin bir form tutup kanat oynadığını düşünsenize? Kimi zaman gelecek çift forvet oynayacaksınız.

Ahmet Dereli

Bugün en iyi santraforlar ligde Amedspor’da. Belki birini arkaya çeker öne gönderirsiniz veya üçlü oynarsınız önde. Taner’i biraz daha üretkenliğe itersiniz. Şimdi mesela Batuhan veya Onur’un, bu oyuncuların beklerde hücumu çok yüksek. Bunları oyuna sokmadığınız zaman oyunda ileriye gitme şansınız yok.

Böyle bir kulüpte tabi mesela bu kadar tecrübeli olup da oynamayan Ahmet Dereli’nin idmandaki isteğine de bayıldım. Oynamak istiyor, bu türlü oyuncular oynamayı istediği zaman bu ligi forse ederler. Mesela Enes’te çok güçlü, denediği zaman inanılmaz bir yeteneği var” dedi.

İLK MAÇIMIZDA BELKİ DE GALİBİYET ALAMAYACAĞIZ

Deneyimli teknik adam Bakkal, “Ben coşkulu oynamayı seven bir hocayım. Oyuncu ceza sahasına geldiğinde şut çeksin, denesin. Biz belki de böyle ilk maçımızda galibiyet alamayacağız. Ancak bu oyuncuların hepsi yetenekli oyuncular, şimdi bir de Taşkın geldi” açıklamasını yaptı.

Amedspor, Mesut Bakkal yönetiminde ilk resmi maçına 14 Ocak Pazar günü Denizlispor’a karşı çıkacak.

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan GÜLER