Diyarbakır’da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100.yıldönümü kutlamaları kapsamında Yenişehir ilçesindeki Anıtpark’ta çelenk sunma töreni düzenlenmiş, törene Vali Ali İhsan Su,7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Fedai Ünsal, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Gürtaç Kayapınar, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç ile askeri ve mülki erkân, ilçe belediye başkanları, kamu kurum müdürleri, STK temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler ile vatandaşlar katılmıştı.

Diyarbakır’da “İnternetsiz Hayata Bağlan” kampanyası Diyarbakır’da “İnternetsiz Hayata Bağlan” kampanyası

29 EKİM'DE ASILIP KALDIRILMIŞTI

Protokoldekilerin çelenk sunma sırasında Atatürk Anıtı’na, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yıllar önce zaferle sonuçlanan Milli Mücadele (Kurtuluş Savaşı) ruhunu anlatan, “Diyarbakırlı, Vanlı, Erzurumlu, Trabzonlu, İstanbullu, Trakyalı ve Makedonyalı hep bir ırkın evlatları, hep aynı cevherin damarlarıdır” sözlerinin yer aldığı siyah tabela monte edilerek asılmıştı.

TÖREN SONRASI TABELA KALDIRILDI

Ancak, Anıtpark’taki 29 Ekim töreninin sonunda Atatürk'ün söz konusu tarihi sözlerinin yazılı bulunduğu tabela sökülüp kaldırılmıştı.

MÜCADELE YAZDI, TABELA YENİDEN ASILDI

Mücadele gazetemizin 6 Ekim'de yaptığı "Diyarbakır’da Atatürk’ün o sözleri kaldırıldı!" haberi üzerine harekete geçen yetkili kurumlar, Atatürk’ün söz konusu sözlerinin yer aldığı tabelayı, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü'nde yeniden Atatürk Anıtı’na astığı görüldü.

BU KEZ KALDIRILMADI

Atatürk’ün ölümünün 85.yıldönümü dolayısıyla düzenlenen çelenk sunma töreninde Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele ruhunu anlatan, “Diyarbakırlı, Vanlı, Erzurumlu, Trabzonlu, İstanbullu, Trakyalı ve Makedonyalı hep bir ırkın evlatları, hep aynı cevherin damarlarıdır” sözlerinin yer aldığı tabelanın yeniden asıldığı ve törenin ardından bu kez tabelanın kaldırılmadığı görüldü.

Haber: Orhan YALÇIN

Editör: Orhan Yalçın