Merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Cami’de sonradan eklendiği bilinen 7 basamaklı merdiven, camiyi ziyarete gelen engelli ve bebek arabası kullanan vatandaşları mağdur ediyordu. Cami girişinde  engelli rampası olmadığı için zorluk yaşayan vatandaşlar, sorunun giderilmesi için yetkililere çağrıda bulunmuştu. Özellikle engelli vatandaşların camiye giremediği için ibadetini dışarıda yapmak zorunda kaldığı görülürken, yetkililer, sorunun giderilmesi için çalışma başlattı.

ONAY ALINDI, ÇALIŞMA BAŞLATILDI
Mücadele gazetemizin, 10 Ağustos’ta yaptığı “Diyarbakır’da engelliler camilerde namaz kılamıyor!”  başlıklı haberi üzerine Diyarbakır Rölöve Ve Anıtlar Müdürlüğü harekete geçti. Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun onayı ile tarihi camide çalışmalar dün (7 Aralık) itibariyle başlatıldı.

Diyarbakır’da çiftçileri sevindiren çalışma! Göletler onarılıyor Diyarbakır’da çiftçileri sevindiren çalışma! Göletler onarılıyor

VATANDAŞLAR İBAEDETLERİNİ CAMİ DIŞINDA YAPIYOR
Özellikle turizm mevsiminde ziyaretçilerin akınına uğrayan Ulu Cami girişinde yaşlı, engelli ve küçük çocuğu olan anneler için engelli rampasının olmaması tepki alıyordu. 7 basamaktan oluşan merdivenin hem basamaklarının uzun olması hem de çok olması nedeniyle camiye gelen ziyaretçilerin zorluk yaşadığı ve özellikle engelli vatandaşlardan bazılarının ise camiye giremediği için ibadetini dışarıda yapmak zorunda kaldığı görülüyor. 

“YETKİLİLER ENGELLİLERİ DE GÖRSÜN”
Daha önce gazetemize açıklamada bulunan bir vatandaş şöyle konuşmuştu:
“Ulu Cami’ye sürekli geliyorum. Engelli bir bireyim. Merdivenler çok yüksek ve engelli rampası yok. Engelli rampası olmadığı için caminin kapıda ibadetimi gerçekleştirmek zorunda kalıyorum. Ben de ibadetimi camide yapmak istiyorum. Ancak birinin yardımı olmadan içeri giremiyorum. Benim gibi olan ya da camiyi ziyarete gelen birçok kişi mağdur oluyor. Geçenlerde küçük bebeği olan bir anne de çocuğunun arabasını elinde taşıyarak inmek zorunda kaldı. Hem tehlikeli hem de zorlandı. Yetkililerin biz engellileri de görmesini istiyoruz.”

Haber: Abdullah AKYOL

Editör: Abdullah Akyol