Merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Cami’de sonradan eklendiği bilinen 7 basamaklı merdiven, camiyi ziyarete gelen engelli ve bebek arabası kullanan vatandaşları mağdur ediyordu. “Diyarbakır’da engelliler camilerde namaz kılamıyor!” başlıklı haberimiz üzerine engelli rampası yapıldı.

Bakan Tekin Diyarbakır’da öğretmen atamaları için tarih verdi Bakan Tekin Diyarbakır’da öğretmen atamaları için tarih verdi

MÜCADELE HABERİNİ YAPTI
Ulu Cami girişinde engelli rampası olmadığı için zorluk yaşayan vatandaşlar, sorunun giderilmesi için yetkililere çağrıda bulunmuştu. Özellikle engelli vatandaşların camiye giremediği için ibadetini dışarıda yapmak zorunda kaldığı görülürken, yetkililer, sorunun giderilmesi için çalışma başlatmıştı.

VATANDAŞLAR TEŞEKKÜR ETTİ
Yetkilikler, 12 Aralık 2023 tarihinde çalışma başlatarak dış tarafını saclarla kapatmıştı. İç kısımda bulunan merdivenliklerde ise bir rampanın kullanıldığı görüldü. Beraberinde caminin giriş kısmındaki rampa da sona erdi. Özellikle engelli ve bebek arabası kullanan vatandaşların bu çalışmada mutlu oldukları görülürken, çalışmayı takdir edenler yetkililere teşekkür etti.

Muhabir: Devrim AKTÜRK