Maraş’ta son dakika deprem oldu! Maraş’ta son dakika deprem oldu!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan'ın düzenlediği "6 Şubat Depremlerini Anma Konferansı"nda jeolog Prof. Dr. Naci Görür Antep’te mikro bölgeleme çalışmaları yapılması gerektiğini belirtti.

Görür, Türkiye'nin depremlerden oldukça etkilendiğini ancak deprem araştırmalarına yeterli kaynağın ayrılmadığını dile getirdi. Kamudan Haber haberine göre Malatya'daki etkinlikte konuşan Görü belediyeler için de açıklama yaptı.

BELEDİYELER RİSKLERİ TESPİT EDECEK ÇALIŞMA YAPMALI

Görür belediyelerin kendi bölgelerindeki deprem risklerini tespit etmek ve önlem almak için daha fazla çaba göstermeleri gerektiğini vurguladı. Antep’te deprem riski taşıyan bir bölge olduğuna dikkat çeken Görür, bir belediye başkanı olsaydı, öncelikle Antep’in mikro bölgeleme çalışmalarını yapacağını ifade etti. Ayrıca, deprem riski bulunan bölgelerde yer bilimleri bölümlerinin kurulması gerektiğini belirterek, belediye başkanlarının deprem fay hatlarını tespit ederek bu bilgiyi halkla paylaşmalarının önemine işaret etti.

DEPREME YETERLİ KAYNAK AYRILMIYOR

Görür deprem araştırmalarına yeterli kaynak ayrılmadığı sürece ülkenin deprem riski altında olduğunu belirtti. Yerel yönetimlerin bu konuda daha fazla önlem alması gerektiğini ve mikro bölgeleme çalışmalarının bir an önce başlatılması gerektiğini de açıkladı.

Kaynak: Haber Merkezi