Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, orman köylerinde yaşayan vatandaşların yerinde kalkınmasını sağlamak amacıyla yürütülen ağaçlandırma desteklerini duyurdu. Karacabey, özellikle meyveli ağaç türlerinin yetiştirilmesini teşvik ettiklerini ve vatandaşların kendi arazilerindeki masraflarının büyük bir kısmını hibe olarak karşıladıklarını vurguladı.
"DOĞDUĞU YERDE DOYMASINI HEDEFLİYORUZ"
Karacabey, desteğin temel amacını, "Özellikle orman köylerinde yaşayan vatandaşlarımızın doğdukları yerde doymalarını temin etmek maksadıyla birçok desteklerimiz var" sözleriyle açıkladı.
Hibe desteğinin detaylarını paylaşan Genel Müdür Karacabey, şunları söyledi: "Vatandaşlarımız kendi arazilerinde ceviz, badem, kestane gibi türlerle ağaçlandırma yapmak istediklerinde, masraflarının yüzde 65’ini hibe olarak biz karşılıyoruz."
DİYARBAKIR’DA FISTIK AŞILAMALARI ÖNEMLİ GELİR KAYNAĞI OLDU
Karacabey, verilen desteklerin bölgesel ekonomilere olan katkılarına da dikkat çekti:
Siirt ve Diyarbakır: Yabani menengiç ağaçlarına yapılan fıstık aşılamaları sayesinde vatandaşlar önemli gelir elde etmeye başladı.
Adıyaman: Türkiye'nin ilk badem borsası Adıyaman'da kuruldu.
Karacabey, "Bu şekilde hem meyveli orman ağaçlarıyla hem de diğer orman ağaçlarıyla ağaçlandırma çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diyerek ağaçlandırma faaliyetlerinin kesintisiz devam ettiğini belirtti.