Diyarbakır ekibi Amedspor 2016/17 sezonunda Spor Toto 2.Lig Beyaz Grup’ta sezonu ikinci sırada tamamlarken Ziraat Türkiye Kupası Gruplarına da katılmayı başarmıştı. Amedspor Ziraat Türkiye Kupası Gruplarında Menemen FK’yla çıktığı karşılaşmada bir puan alırken diğer puanını da Fenerbahçe’den alarak grubu iki puanla tamamlamıştı. Amedspor’un grubunda Fenerbahçe ve Gençlerbirliği gibi Süper Lig kulüpleri de yer alırken Fenerbahçe’de öyle bir isim vardı ki Amedspor’a iki gol kaydetti. Dünya yıldızı futbolcu Robin van Persie kimdir?

DÜNYA YILDIZININ AMEDSPOR’A İKİ GOLÜ VAR

Amedspor sahasında konuk ettiği ilk maçında Fenerbahçe’yle 1-1’lik eşitlikle tamamlanan karşılaşmada Amedspor’un golünü efsane kaptan Şehmus Özer kaydetti Fenerbahçe’nin golünü ise Fernando penaltıdan kaydetmişti. Karşılaşmanın rövanş maçı ise 3-0’lık Fenerbahçe galibiyeti ile biterken dünya yıldızı Robin van Persie’nin iki golü maça damgasını vurmuştu. Hollandalı dünya yıldızı Van Persie futbol kariyerine Feyenoor’da başladı ve burada UEFA Kupası’nı da kazanmayı başardı.

İki sezon performansın ardından Arsenal’a transfer olan futbolcu yıllarca burada oynarken İngiltere Community Shield ve FA Cup’a da kazanmayı başardı. 2012/13 sezonunda Manchester United’a transfer olan Van Persie burada İngiltere Premier Ligi ve İngiltere Community Shield kazanmayı da başardı. 2015/16 sezonunda Fenerbahçe’ye transfer olan futbolcu burada herhangi bir kupa kazanamazken 36 gol atmayı da başardı.

Bu gollerin ikisini de Amedspor’a karşı kaydeden futbolcu 2017/18 sezonunda eski kulübü Feyenoord’a transfer oldu. Burada Hollanda KNVB Kupası ve Hollanda Süper Kupası’nı kazanan futbolcu kariyerini de başladığı kulüpte tamamladı. Oyuncu Hollanda milli takımında ise 98 maça çıkarken 48 gol atmayı da başardı. Özellikle bir golü vardı ki kendisine ‘’Uçan Hollandalı’’ lakabını kazandırdı.

Van Persie gibi bir ismin de futbol kariyerini noktalamasıyla dünya futbolu bir efsaneyi daha yitirmiş oldu.

İsmi Amedspor ile anılıyordu! Açıklama yaptı İsmi Amedspor ile anılıyordu! Açıklama yaptı

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan GÜLER