İstanbul’un Fatih ilçesindeki iş yerinde bıçaklı saldırı sonucu öldürülen ve DiyarbakırRamazan Hoca olarak tanınan Ramazan Pişkin cinayetinde yeni detaylar ortaya çıktı. Buna göre yapılan çalışmada katil zanlısının Zeytinburnu'ndan Fatih'e 1 buçuk saat yürüdüğü ve ardından cinayeti işlediği belirlendi.

Diyarbakır’da harekete geçildi! Sondaj kuyuları yenileniyor Diyarbakır’da harekete geçildi! Sondaj kuyuları yenileniyor

Diyarbakırlı Ramazan Hoca Namaz Kılarken

RAMAZAN HOCA CİNAYETİ
Ramazan Hoca, bir süre önce gittiği İstanbul'un Fatih ilçesi Kocamustafapaşa Caddesi'nde işletmeye başladığı çay ocağında namaz kılarken kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin bıçaklı saldırısına uğrayarak hayatını kaybetti.

Diyarbakırlı Ramazan Hoca'nın Iş Yeri

RAMAZAN HOCA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Pişkin'in cenazesi, yakınları tarafından Adli Tıp Kurumundan alınarak Diyarbakır'a getirilerek defnedildi. 

Ramazan Hoca Definedildi

RAMAZAN HOCANIN KATİLİ HALA BULUNAMADI
Polis, Ramazan Hoca’nın katilini bulmak için başlattığı çalışma sürüyor. Öte yandan Habertürk’ün haberine göre izlenen güvenlik kamerası ve MOBESE kayıtlarına göre katil zanlısının Zeytinburnu'ndan Fatih'e tam 1 buçuk saat yürüdüğü ve ardından Ramazan Hoca'yı vahşice öldürdüğü belirlendi.

Ramazan Hoca (Ramazan Pişkin)

RAMAZAN HOCA NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ?
Görgü tanıklarından biri "Videolarında da dediği gibi sürekli tehdit edildiğini söylüyordu. Kendisine neden Diyarbakır'dan buraya taşındığını sordum. Bana orada anlattıklarımı burada da anlatmaya çalışacağım dedi" ifadelerini kullandı. Pişkin’in 2 hafta önce paylaştığı görüntüde, tarikatlarla ilgili söylediği sözlerden dolayı iş yerine gelen bazı kişiler tarafından rahatsız edildiğini söylediği ortaya çıktı.

Ramazan Pişkin

DİYARBAKIR RAMAZAN HOCA KİMDİR?
Diyarbakır’ın sevilen simalarından olan ‘Ramazan Hoca’ Ramazan Pişkin akıl sağlığı yerinde olmadığı gerekçesiyle Elazığ Fetih Sekin Şehir Hastanesi Psikiyatri Bölümünde tedavi altına alındı. Diyarbakır`da yıllardan beridir tarihi Ulu Camii`nde ücretsiz olarak hizmetlerde bulunan ve ziyaretçilere caminin tarihiyle birlikte İslam`ı anlatan Ramazan Pişkin, tedavi altına alındı. Diyarbakırlı 47 yaşındaki Ramazan Pişkin, kendini İslamiyet’e adamış. Küçük yaşlardan beri İslam’ı araştırıp dini kitaplar okuyan Ramazan Pişkin, bir süre sonra çevresinden “Deli” damgası yemeye başladı. Hiç kimseyi umursamayan Ramazan Pişkin, küçük yaşlardan araştırıp öğrendiği bilgileri Ulu Cami’de vatandaşlara anlatmaya başladı.

RAMAZAN HOCA İSTANBUL’A YERLEŞMİŞTİ
Ramazan Hoca geçtiğimiz yıl Diyarbakır'dan İstanbul'a taşınmış orada açtığı bir çay ocağını işletiyordu. (Haber Merkezi)

Editör: Mücadele Gazetesi