Ramazan ayı geldi vatandaşlar susuzluklarına çare aramaya başladı. Peki sahurda ne yesek susatmaz? İşte liste liste susatmayacak altı besin…

LİSTENİN İLK SIRASINDA ELMA

Sahur da susatmayacak yiyeceklerin başında Elma geliyor. Özellikle C vitamini kaynağı olan elma, çok iyi bir lif kaynağıdır da aynı zamanda. Bu özelliklerinden dolayı da susuzluğa karşı oldukça dirençlidir.

YUMURTA

Protein denince akla ilk gelen yumurtadır. A vitamini açısından zengin olan yumurta, sodyum oranı düşük olması sebebiyle de susatmayan bir besindir.

TURUNÇGİLLER

Sahurlarda susatmayan bir başka ürünler arasında da portakal, mandalina, greyfurt, limon gibi turunçlar yer almakta. Yüksek oranda su içermekte olan ürünlerin hali hazırda susatma ihtimali de elbette yoktur.

KİVİ

Oruç tutarken susamak istemiyorsanız sofranızda bulundurabileceğiniz bir diğer ürün ise kivi olmakta. C vitamin kaynağı olan kivi, yüksek su oranı ve düşük sodyum içeriği ile de susama hissini oldukça düşük seviyelerde tutacaktır.

Türkiye birincisi Kars Kağızman’dan Türkiye birincisi Kars Kağızman’dan

SALATALIK

Uzmanların yüzde 95’i sudan oluşmaktadır dediği ve bu sebeple susuzluğun başlıca düşmanı olabilecek en önemli besin ürünü de salatalık olabilir. Bu sebeple sahurda mutlaka sofranızda bulundurmalısınız.

DOMATES

Salatalık sofrada yerini alırken domatesin de eklenmemesi ayıp olurdu. Hali hazırda su oranı yüksek sebzeler arasında yer alan domateste susama isteğini oldukça azaltacaktır.

Muhabir: Ejder Ediz IŞIK