Diyarbakır kulübü Amedspor ligin devre arasında birçok oyuncuyu kadrosuna katarken birçok futbolcu ile de yollarını ayırmıştı. Kulüp son transferi olan ve Bornova 1877’den transfer edilen 24 yaşındaki genç santrafor oyuncusu Yakal Taylan’ı kulübe kattı. Oyuncunun lisansı da çıktı. Resmen Amedspor’a transfer olan futbolcu 2,5 yıllık sözleşme imzaladı. 2026’nın Haziran ayında sözleşmesi bitecek olan futbolcunun Amedspor’da nasıl bir performans göstereceği de şimdiden merak ile bekleniyor.

AMEDSPOR DUYURDU
Amedspor’dan yapılan açıklamada, “Hoş geldin Yakal Taylan! Kulübümüz, Bornova 1877 kulübünden forvet oyuncusu Yakal Taylan ile 2,5 yıllık anlaşmaya vardı. Yakal Taylan'a hoş geldin diyor; Amedsporumuz ile başarılar diliyoruz.” Denildi.

Yakal Taylan Amedspor

AMEDSPOR’DA ÇİFT FORVET Mİ OYNANACAK?
Mesut Bakkal’ın kulübün hocası olması ile beraber Amedspor’un oyun tarzında da değişiklikler yaşanmış kulüp daha ofansif oynayarak hücum hattına daha fazla önem vermeye başlamıştı. Kulübün bu performansı son haftalarda gösterdiği karşılaşmalarda da ortaya çıkmaya başladı. Ahmet Dereli’nin son haftalardaki performansı sonrası oyuncu ile yolları ayıran kulüp yerine de genç oyuncu Yakal Taylan’ı son olarak kulübe kazandırdı. Taylan ve İsmail Berk Ünsal’ı Mesut hocanın çift santrafor olarak mı oynatacağı da önümüzdeki maçlarda netlik kazanacak.

YAKAL TAYLAN KİMDİR?
2000 yılında Aydın’da dünyaya gelen genç santrafor oyuncusu Yakal Taylan kariyerine Kuşadasıspor’da başladı. Oyuncu burada gösterdiği performans sonrası İzmir kulübü Bornova 1877’ye transfer oldu. Bölgesel Amatör Lig’te oynadığı dönem Bornova’nın şampiyon olmasında büyük emekleri olan futbolcu kulübün en golcü ismi olarak Bornova’yı TFF 3.Lige çıkaran isimlerin başında yer aldı. Şimdi ise Amedspor ile anlaşan futbolcu bu dönem çıktığı 20 karşılaşmada 8 gol atmayı başardı.

Bomba iddia! Amedspor’un TFF 1.Lig’de ilk transferi Bomba iddia! Amedspor’un TFF 1.Lig’de ilk transferi

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan GÜLER