Çin’den Diyarbakır’a dev yatırım! 1500 işçi alınacak Çin’den Diyarbakır’a dev yatırım! 1500 işçi alınacak

Ankara-Diyarbakır turistik treninin 1051 kilometre hat uzunluğunda Ankara-Diyarbakır parkurunda işletileceği belirtildi. Ankara-Diyarbakır-Ankara turistik treninin 180 kişi kapasiteli 9 yataklı ve 1 yemekli vagondan oluştuğu belirtildi. Ankara’dan 19 Nisan Cuma günü saat 15.55’te hareket edecek trenin, Diyarbakır’dan ise 21 Nisan Pazar günü saat 12.00’da yola çıkacağı belirtildi. Ankara-Diyarbakır seferinde Malatya’da 3 saat, Diyarbakır-Ankara seferinde ise Yolçatı’da 4 saat, Kayseri’ de 3 turizm amaçlı duracak ve buralardaki tarihi ve kültürel değerleri görme imkanı sunacak.

Deneme amaçlı Ankara'dan Diyarbakır'a gelen turistik trenin bugünkü yolcuları ünlü fenomenler oldu. Fenomenler Ankara-Diyarbakır turistik treni ile tarihi ve kültürel değerleri görme imkanı buldu.

ANKARA-TATVAN TURİSTİK TRENİ

Bin 262 kilometrelik Ankara-Tatvan-Ankara parkurunda işletilecek turistik tren ise, Ankara’dan 17 Nisan Çarşamba günü saat 15.55’te seferlerine başlayacak. Ankara-Tatvan seferinde Elazığ’da 4 saatlik bir duruş gerçekleştirecek. 19 Nisan Cuma günü de Tatvan’dan 06.35’te hareket edecek tren Tatvan-Ankara seferinde Palu’da 3 saat, Elazığ’da 4 saat ve Kayseri’de 3 saatlik duruş yapacak. Ankara-Tatvan-Ankara turistik treni, 9 yataklı vagon ve 1 yemekli vagondan oluşuyor.

DİYARBAKIR TURİSTİK TREN FİYATLARI NE KADAR?

Trenlerin fiyatları ise Ankara-Diyarbakır parkurunda yataklı vagonda bir oda fiyatının 9 bin TL, Diyarbakır-Ankara parkurunda 8 bin TL, Ankara-Tatvan parkurunda 9 bin 900 TL, Tatvan-Ankara parkurunda ise 9 bin TL olarak belirlendi. Yataklı vagonda bir odada iki kişinin seyahat edebildiği ve buzdolabı ile bir lavabo bulunduğu belirtildi.

Kaynak: İHA