Amedspor 2015/16 sezonunda 2.Lig Kırmızı Grup’ta mücadele ederken aynı zamanda Ziraat Türkiye Kupası’nda da Başakşehir, Bandırmaspor ve Şanlıurfaspor’la aynı grupta mücadele ediyordu. Amedspor o sezon grubundan namağlup olarak çıkmayı başarmış Başakşehir ardından ikinci sırada yer almıştı. Grup maçlarının ardından son 16 turda Bursaspor’la karşılaşan Amedspor deplasmanda aldığı 2-1’lik galibiyet ile Bursa’yı elemiş adını ilk kez çeyrek finallere yazdırmıştı.

Şehmus Özer ve Mehmet Topuz

AMEDSPOR ÇEYREK FİNALDE FENERBAHÇE’YLE KARŞILAŞTI

9 Şubat 2016 tarihinde Fenerbahçe’yi sahasında konuk eden Amedspor bu karşılaşmada 3-3’lük bir skor almıştı. Maçta iki kez öne geçmeyi başaran Amedspor maçın son çeyreğinde kalesinde bulduğu gol ile 3-3 berabere kalmıştı. Amedspor’un o karşılaşmada ilk 11’inde yer alan isimler ise şu futbolcular olmuştu: Levent Taşkın, Mehmet Abdullah Çoban, Şevket Güngör, Başaran Balcı, Sercan Özçelik, Ercan Çapar, Yusuf Yağmur, İbrahim Ferdi Coşkun, Tekin Adar, Mansur Çalar ve Şehmus Özer.

Fenerbahçe’nin ilk 11’inde ise şu isimler yerlerini almıştı: Fabiano, Hasan Ali Kaldırım, Simon Kjaer, Şener Özbayraklı, Michal Kadlec, Ramazan Civelek, Josef, Diego, Alper Potuk, Mehmet Topuz ve Fernandao.

Ömer Bayram Amedspor’daki hedefini açıkladı! Ömer Bayram Amedspor’daki hedefini açıkladı!

MAÇIN GOLLERİNİ KİMLER ATMIŞTI?

Amedspor’un üç golünde de pay sahibi olan isimler sırasıyla Şehmus Özer, İbrahim Ferdi Coşkun ve Yusuf Yağmur olurken kaptan Şehmus Özer’de performansı ile dikkat çeken isimler arasında yer almıştı. Fenerbahçe’nin gollerini ise Ramazan Civelek, Fernandao ve sonradan oyuna giren Volkan Şen kaydetmişti.

Amedspor karşılaşmanın rövanşında Fenerbahçe’ye karşı Kadıköy’de 3-1’lik mağlubiyet alarak kupaya veda ederken Fenerbahçe ise adını yarı finale daha sonrasında da finale yazdırmıştı. Final karşılaşmasında da Galatasaray’a karşı mağlubiyet alarak kupanın ikincisi olmuş Galatasaray’da o sezon Ziraat Türkiye Kupası’nın sahibi olmuştu.

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan GÜLER