2022 yılında Diyarbakır önceki dönem Valisi Münir Karaloğlu’nun görevden alınmasının ardından Mersin'den Diyarbakır’a Vali olarak atanan Ali İhsan Su’nun emeklilik süresi dolduğu için Diyarbakır’dan ayrılıyor.

VALİLİK DUYURDU
Diyarbakır Valiliği'den yapılan açıklamada Vali Su’nun 25 Haziran 2024 tarihi itibariyle yaş haddinden emekliye ayrılacağı için emekli olacağı açıklandı.

DİYARBAKIR VALİSİ TEMMUZ'DA GELİYOR
Vali Su'nun yerine, Temmuz ayındaki Valiler Kararnamesi çıkana kadar Vali yardımcılarından birinin vekalet edeceği öğrenildi.

Öte yandan Münir Karaloğlu, daha sonra İçişleri Bakan Yardımcısı olarak atanmıştı.

Diyarbakır’da altın fiyatları bir iniyor bir çıkıyor! Diyarbakır’da altın fiyatları bir iniyor bir çıkıyor!

ALİ İHSAN SU KİMDİR?
Ali İhsan Su, 18 Mayıs 2022 tarihinde yayımlanan atama kararlarına göre Diyarbakır Valisi olarak atandı. Aslen Konyalı olan Vali Su, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunudur. Üniversiteye kadar olan eğitimini Konya'da tamamlayan Ali İhsan Su İ.Ü.Siyasal Bilgiler Fakültesinden 1985 yılında mezun oldu. Mezuniyetiin ardından master eğitimini tamamladı ve 1988 yılında İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Mülki İdare Amirliği mesleğine girmiştir. Ahlat Kaymakam Vekilliği, Evren, Çermik Kaymakamlığı yapan Su, evli ve 3 çocuk babasıdır. Su, sırasıyla Düzce, Şırnak ve Mersin Valiliği görevlerinde bulundu. Diyarbakır Valisi Su, bu ay yaş haddinden emekli olacak.

Muhabir: Remziye ÇELİK