Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, havalimanında faaliyet gösteren ticari taksilere yönelik kapsamlı bir denetim başlattı. Vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine harekete geçen ekipler, taksicilerin fazla ücret alma, taksimetre açmama ve aynı anda iki farklı yolcu alma gibi usulsüzlüklerini denetledi.
ŞİKAYETLER ÜZERİNE HAREKETE GEÇİLDİ
Havaalanı taksileri hakkında gelen şikayetler, belediye ekiplerini alarma geçirdi. Vatandaşlar, özellikle havalimanından şehir merkezine gidişte bazı taksicilerin yasal tarifeyi aşan fiyatlar talep ettiğini ve taksimetre kullanmadığını bildirmişti. Ayrıca, aynı anda birden fazla yolcuyu farklı istikametlere götürme girişimleri de şikayetler arasında yer alıyordu.
Zabıta ekipleri, denetimler sırasında bu ihlalleri yerinde tespit ederek gerekli işlemleri yaptı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve yasalara uygun taşımacılık yapılması için bu denetimlerin devam edeceği belirtildi.