Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 18.11'de merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 5,6 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Sarsıntının 5,99 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

ART ARDA DEPREMLER

Tokat'ta 5.6 büyüklüğündeki depremden kısa bir süre sonra bu kez 3.5 büyüklüğünde bir sarsıntı yaşandı. Sulusaray merkezli depremin derinliği ise 7 km olarak belirlendi.

TOKAT DÜN GECE DE SALLANMIŞTI

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde dün gece de 4.7 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

Diyarbakır Valiliği duyurdu! O çete çökertildi Diyarbakır Valiliği duyurdu! O çete çökertildi

AFAD AÇIKLAMA YAPTI

AFAD’dan yapılan açıklamada, “Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde saat 18.11’de meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem Tokat, Samsun, Yozgat, Çankırı ve Çorum illerimizde yoğun bir şekilde hissedilmiştir. An itibarıyla; Yozgat ilimizde 2 katlı bir ev ile Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde 5 ahırın etkilendiğine dair ihbarlar alınmış olup; ekiplerimizin saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız. Gelişmeleri takip ediyoruz.”

BAKAN YERLİKAYA'DAN İLK AÇIKLAMA

Deprem sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Tokat ili Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde meydana gelen depremde Tokat Valimiz, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz.  Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" ifadelerini kullandı.

NACİ GÖRÜR'DEN AÇIKLAMA

Art arda meydana gelen depremlerin ardından açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, "Dün ve bugün depremler oldu. Dünkü Malatya, Battalgazi’de 4,3 büyüklükte, diğeri Sulusaray Tokat’ta ve 4,1 büyüklükte. Malatya depremi muhtemelen Doğanşehir’den Yeşilyurt yakınlarından Malatya’ya uzanan bir fay üzerindedir. Bu fay MTA canlı fay haritası üzerinde yoktur. Bu fay bu aralar sıkça 4 mertebesinde deprem üretmektedir.  Bugün Tokat’ta olan deprem, KAF’dan ayrılan ve GB istikametinde Anadolu levhası içerisine uzanan bir fay üzerindedir." dedi.

Kaynak: Haber Merkezi