Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK), Konut Satış İstatistikleri Mayıs 2024 dönemini açıkladı. Türkiye genelinde konut satışları Türkiye genelinde konut satışları Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,8 azalarak 75 bin 569 oldu. Konut satış sayısının en fazla olduğu iller sırasıyla 12 bin 406 ile İstanbul, 6 bin 272 ile Ankara ve 4 bin olurken, en az olduğu il ise 18 ile Ardahan oldu.

Bakanlık uyardı! Paket tur ve otel konaklamalarına dikkat Bakanlık uyardı! Paket tur ve otel konaklamalarına dikkat

Diyarbakır’da 1 Yıllık Peşin Kira Dönemi! Konut

Diyarbakır’da da Mayıs ayında 1782 konut satılırken, ilçelerde satışı yapılan konut sayısı da belli oldu. Peki, Diyarbakır’ın hangi ilçesinde kaç konut satıldı? Diyarbakır’da en çok hangi ilçede konut satıldı.

EN ÇOK KONUT KAYAPINAR’DA SATILDI
TÜİK'in açıkladığı verilere göre, Diyarbakır’ın 4 merkez ilçelerinde Mayıs ayında satışı yapılan konut sayısı da belli oldu. Buna göre en fazla konut satışı 8 bin 634 konut ile Kayapınar oldu. Kayapınar’ı 2 bin 755 konut ile Bağlar takip etti. Yenişehir ilçesinde ise 2 bin 308 konutun satışı gerçekleşti. 

ÇINAR’DA 94 KONUT SATILDI
Verilere göre, yine Diyarbakır’ın kalabalık ilçelerinden biri olan Ergani’de, Nisan ayında bin 67 konut satılırken, Silvan’da 456, Bismil’de 315, Çınar’da ise 94 konut satışı gerçekleşti. 

DİYARBAKIR’DA KONUT FİYATLARI ARTTI: SATIŞLAR DÜŞTÜ
Öte yandan konut fiyatlarının arttığı Diyarbakır’da Mayıs ayında 1782 konut satıldı. Bu verilere göre, Diyarbakır’da Mart ayında 1601 konut satılırken, kentte satılan konut sayısında azalma yaşandığı görüldü.

Muhabir: Remziye ÇELİK