Diyarbakır’da tren fiyatlarına dev zam! İşte yeni fiyatları Diyarbakır’da tren fiyatlarına dev zam! İşte yeni fiyatları

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Diyarbakır iki yıl üst üste en mutsuz şehir seçildi. Peki, Diyarbakır’daki vatandaşlar gerçekten mutsuz mu? Mutsuz ise bunun sebebi nedir? Mücadele Gazetesi olarak Diyarbakır’da vatandaşlara TÜİK’in açıklamasını sorduk. Bir vatandaş Diyarbakır’da kimse mutlu değilse, hiçbir yerde mutlu olamayacağını belirtirken, kimisi ise ekonomik sebeplerden kaynaklandığını söyledi.

İşte vatandaşlardan gelen cevaplar:

“MUTLU OLAMAMAK İÇİN BİR SEBEP YOKTUR”
Diyarbakır’da mutlu olmamak için bir sebep yoktur diyen bir vatandaş; “Tarih burada, kültür burada, lezzet burada. İnsanların güler yüzlülüğü, misafirperverliği bence gayet her şey dört dörtlüktür. Mutsuzluğu seçenlere sormak lazım” Diye konuştu

“Mutsuzluğun ne büyük sebebi bence ekonomidir. Burada 4 arkadaşımızda işsiziz. Diyarbakır şartların yüzde 70’e yakın bir işsizlik vardır. Burada istihdam yoktur.”

“Eğer biri Diyarbakır’da mutlu olmuyorsa Türkiye’nin hiçbir yerinde mutlu olamaz”

“COĞRAFYAMIZ TAHRİP EDİLDİ”
“Diyarbakır’da kurulan barajlardan dolayı coğrafyamız tahrip edildi diyen bir vatandaş; “Konserlere izin verilmiyor, bazen etkinliklere izin verilmiyor. Kurulan barajlarla coğrafyamız tahrip edildi. Su kaynaklarımız heba edildi. Bölgedeki gelişmelerden sonra gelen göçlerden etkilendi. Böylesi bir ortamda halkın mutsuz olması gayet normaldir. Halkın mutlu olması için bu sorunların çözülmesi gerekiyor” Diye konuştu

MUTSUZLUĞUN EN BÜYÜK NEDENİ ADALETSİZLİKTİR
Adaletin olmadığı bir yerde mutsuzluk olur diyen bir vatandaş; “Kendini Avrupa’ya atıp rahat bir yaşama ulaşmak istiyor. Kendi tarihini, kendi kültürünü bırakıp gidiyorlar. Mutsuzluğun en büyük nedeni adaletsizliktir. Adaletin olmadığı bir yerde mutsuzluk olur” Diye konuştu.

TÜİK’E İNANMADILAR DİYARBAKIR MUTLU DEDİLER
Diyarbakır’daki bazı vatandaşlar mutsuzluğun sebebini ekonomiye bağlarken bazı vatandaşlar ise sıcaktan dolayı olduğunu söyledi. Bazı vatandaşlar ise TÜİK’in verilerine inanmayıp Diyarbakır’da mutsuz insan yoktur. Herkes çok mutludur dediler.

Muhabir: Abdullah AKYOL