Donald Trump TikTok kararnamesini imzaladı: Yasak kalktı
Donald Trump TikTok kararnamesini imzaladı: Yasak kalktı
İçeriği Görüntüle

İklim değişikliği ve küresel ısınmanın etkileri, Türkiye genelinde olduğu gibi Tunceli'de de sıradışı doğa olaylarıyla kendini gösteriyor. Tunceli’nin Çemişgezek ilçesine bağlı Sakyol Köyü'nde, normalde ilkbaharda çiçek açması gereken bir armut ağacı, meyveleri toplandıktan sadece bir hafta sonra, Eylül ayında yeniden çiçeklendi.

Tunceli’de Bir Ilk Yaşandı Bu Mevsimde Ortaya Çıktı!-1

GEÇEN HAFTA HASAT EDİLDİ, BU HAFTA ÇİÇEKLENDİ

Meyve ağacının eylül ayında açan çiçeklerini gören çevre sakinleri ve bahçe sahibi büyük bir hayret yaşadı ve bu anları kaydetti.

Köyde çiftçilik yapan Mustafa Alptekin, yaşadıkları şaşkınlığı dile getirdi: "Geçen hafta topladığımız armut ağacının bu hafta çiçek açtığını gördük. Şaşkınlığımızı gizlemedik."

Uzmanlar, mevsim normallerinin dışındaki sıcaklıkların ve yağış rejimindeki düzensizliklerin, ağaçların biyolojik saatlerini şaşırttığını ve bu tür ikinci kez çiçeklenme durumlarına neden olabildiğini belirtiyor. Çemişgezek'te yaşanan bu olay, bölgedeki çiftçileri iklim değişikliğinin tarım üzerindeki potansiyel etkileri konusunda endişelendirdi.

Kaynak: İHA