Meteoroloji Genel Müdürlüğü dün gece gerçekleşen en düşük sıcaklık değerlerini paylaştı. Erzurum’un Karaçoban ilçesinde sıcaklık-30.3 derece oldu. Kar yağışı sonrası etkili olan soğuk hava yaşamı da olumsuz etkiliyor.

Çeşme Erzurum Buz Tuttu Kar

“Aşiret lideri oğlunu vurdu” denilmişti: Açıklama yaptı!
“Aşiret lideri oğlunu vurdu” denilmişti: Açıklama yaptı!
İçeriği Görüntüle

Erzurum kent merkezinde soğuktan çeşmeler ve şadırvanlar buz tuttu. Kapalı otobüs duraklarının camları buzla kapandı, belediye ekipleri 24 saat mücadelesini sürdürüyor.

KAYAK MERKEZİ PALANDÖKEN'DE KAR KALINLIĞI: 1 METRE 54
Bölge genelinde havanın parçalı bulutlu geçeceği, gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Buzlanma ve don olayı uyarısında bulunan uzmanlar "Bölgemiz genelinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" dediler.
Bu arada ülkemizin önemli kayak merkezlerinden birisi olan Palandöken'de kar kalınlığı 1 metre 54 santimi buldu.

Kaynak: İHA