Diyarbakır’ın Sur ilçesinde tarihi bir mekanda kitap satışı yapan işletme, vatandaşlara ücretsiz olarak kitap okuma imkanı sağlıyor. Diyarbakır'ın kültürel zenginliğini tarihi mekanlarında bulabileceklerini söyleyen işletme görevlisi Veysi Ayaz, "Burada sadece bir düşünceye hitap etmiyoruz. Diyarbakır'ın kültürel anlamda bütün zenginliğine sahip olan bir konsepte sahibiz.” Dedi.

Fransa'dan Diyarbakır'a geldi! “Medya beni çok yanılttı” dedi Fransa'dan Diyarbakır'a geldi! “Medya beni çok yanılttı” dedi

"İMKANI OLMAYAN VATANDAŞLARIMIZ BURAYA GELSİNLER"
Son dönemlerde artan zamlar dolayısıyla kitap fiyatlarının arttığına dikkat çeken Ayaz, "Kitapevimizde tahminen 100 bin civarı eser var. Nitekim ekonomik anlamda kitap almaya imkanı olmayan vatandaşlarımız, buraya gelerek kitapları yıpratmamak kaidesiyle eserleri okuyup istifade edebilirler. İmkanı olmayan vatandaşlarımız buraya gelsinler, dışarıda gereksiz zaman kaybı yaşamasınlar. Hatta çaylarını da biz ikram ederiz. Günün belirli saatlerinde buraya gelip kitaplardan istifade ederler." diye konuştu.

Muhabir: Devrim AKTÜRK