Dünyada başka örneği yok: İşte Diyarbakır’daki o parmak izi
Dünyada başka örneği yok: İşte Diyarbakır’daki o parmak izi
İçeriği Görüntüle

Yönetmenliğini Hakan Kurşun’un, yapımcılığını Metin Demir’in, senaristliğini ise Sinan Biçici’nin üstlendiği “Muhalif Köy- Damat Mektebi” filmi Kasım ayında Diyarbakır’da çekilecek. Çekimleri Kasım ayında başlayacak olan filmin proje danışmanlığını ise, Filiz Aküzüm üstleniyor. Bölgenin kültürel zenginliklerini, doğasını ve insan hikâyelerini beyaz perdeye taşımayı amaçlayan yapım, hem ulusal hem de uluslararası ölçekte dikkat çekmeyi hedefliyor.

ÇEKİM ADRESİ BELLİ OLDU
Diyarbakır’ın tarihi dokusu ve doğal güzellikleri eşliğinde çekilecek film, sinemaseverlere bölgeye özgü güçlü bir anlatım sunmayı hedefliyor. Çınar ilçesinin bir köyünde çekilecek filmin çekimleri Kasım ayında başlayacak.

Sermiyan Midyat Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli-1

SERMİYAN MİDYAT VE FÜSUN DEMİREL BAŞROLDE
Filmin başrollerinde ise sevilen ünlü oyuncular Sermiyan Midyat, Füsun Demirel ve Cezmi Baskın yer alıyor. Her iki oyuncu da filmdeki performansı da merakla bekleniyor.

MUHALİF KÖY- DAMAT MEKTEBİ FİLMİNİN HİKAYESİ
Diyarbakır’da çekimleri yapılacak filmde bölgenin kültürel zenginliklerini, doğasını ve insan hikâyelerini beyaz perdeye taşımayı amaçlıyor. Film, sadece bir köy hikayesini değil aynı zamanda bir toplumun, kültürün ve direnişini işleyecek.

KENT TURİZMİNE KATKI
Hem kadim kent Diyarbakır’ın hem de bölgenin doğal güzelliklerini ve kültürel zenginliklerini ön plana çıkaracak olan “Muhalif Köy”, yalnızca sanatseverlerin değil, sinema turizmi ile ilgilenenlerin de ilgisini çekecek. Filmin Diyarbakır’ın tanıtımına da katkıda bulunması bekleniyor.

Muhabir: Remziye ÇELİK