Amedspor lige şampiyonluk hedefiyle başlayıp üst üste başarılar sağlamış ancak dönemin son haftalarında yaşanan mağlubiyetlerle büyük bir hüsran yaşamıştı. Kulüp devre arasına haftalar kala liderlik yarışında gerilere düşmüş, teknik direktör Serdar Bozkurt ve birçok oyuncuyla da yollar ayrılmıştı. Kulüp devre arasına deneyimli yeni hocası Mesut Bakkal’la girmiş dört oyuncuyu da kadrosuna katmıştı. Taşkın Çalış, Berkay Can Değirmencioğlu, Mert Çapar ve Çekdar Orhan transferi sonrasında şimdi de Sertaç Çam sesleri yükseliyor. Sertaç Çam Amedspor’a gelir mi? Sertaç Çam kimdir? İşte ayrıntıları…

Sertaç Çam

AMEDSPOR’DA SERTAÇ ÇAM SESLERİ

Şampiyonluk hedefiyle yola çıkan Amedspor devre arasında iki transferi ile taraftarı hüsrana uğratırken sonraki hafta yaptığı transferlerle taraftarın gönüllerini kazanmayı başardı. Çekdar Orhan’ın performansının da taraftar tarafından beğeni kazanması başarılı bir transfer politikası yürütüldüğünü ortaya koyarken şimdi de Sertaç Çam sesleri yükseliyor.

Galatasaray ve Milli Takım’da oynadı! Amedspor’a geliyor Galatasaray ve Milli Takım’da oynadı! Amedspor’a geliyor

1992 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Sertaç Çam futbol kariyerine Gaziosmanpaşa’da başladı. 2010 yılından 2013’e kadar burada forma terleten futbolcu 2012/13 sezonunda Bandırmaspor’a transfer oldu. Daha sonra Tokatspor’a, Kocaelispor’a kiralandı. 2016/17 sezonunda Altınordu forması terleten futbolcu sonrki sezon Bugsaş Spor’a transfer oldu.

İLK ŞAMPİYONLUĞU

2018/19 sezonunda Keçiörengücü’ne transfer olan Sertaç Çam burada bir sezon içerisinde 34 karşılaşmaya çıkarken 10 kez de gol atmayı başardı ve Keçiörengücü’nün Türkiye 2.Lig Beyaz Grup’ta şampiyon olmasında büyük bir etkiye sahip oldu.

TFF 1.Lige çıkan Keçiörengücü’nde yarım sezon performans gösteren futbolcu ligin devre arasında Manisa FK’ya transfer oldu.

İKİNCİ ŞAMPİYONLUK

2020/21 sezonuna Manisa FK’da başlayan futbolcu burada bir sezon içerisinde 34 karşılaşmaya çıkarken 13 kez de rakip fileleri havalandırdı. Zahit Fındık’ın ardından kulübün en golcü ismi oldu ve Manisa FK namağlup şampiyon olarak Türkiye 2.Lig Beyaz Grup’tan TFF 1.Lige yükselmeyi başardı.

PENDİKSPOR’DA ÜÇÜNCÜ ŞAMPİYONLUK

TFF 1.Lig’e çıktıktan sonra Manisa FK’da yarım sezon daha oynayan futbolcu devre arasında Pendikspor’a transfer oldu. Ligin ikinci yarısında geldiği Pendikspor’da 17 karşılaşmaya çıkarken iki de gol kaydetti. Pendikspor bu sezon en yakın rakibi Amedspor’a 20 puan fark atarak şampiyon oldu, Sertaç Çam’da kariyerindeki üçüncü şampiyonluğunu üst üste oynadığı üç takımda başarmış oldu.

SERTAÇ ÇAM EROKSPOR’DA

Pendikspor’un da TFF 1.Lige çıkmasıyla beraber Sertaç Çam’a yol göründü. Oyuncu bu kez de Esenler Erokspor’a transfer oldu. Futbolcu burada ilk sezonunda kulübüyle şampiyonluğa oynadı ancak play offlarda elendi. İkinci sezonda da kulübün formasını terleten futbolcu 20 karşılaşmada forma terletirken sekiz gol atmayı başardı, Erokspor liderlik yarışında en yakın rakibi Vanspor’a 9 puan fark atarak şampiyonluğun en favori ismi olarak görünüyor.

AMEDSPOR’DA SERTAÇ ÇAM SESLERİ

Sosyal medya hesaplarından Sertaç Çam’ın dile getirilmesi üzerine taraftarlar da yerli Robben olarak gördüğü Sertaç Çam’ı görmek istediklerini yazdı. Bazı sosyal medya kullanıcılarının “Amedspor gibi bir camianın bir futbolcuyu getirecek gücü yok mu?” diye paylaşımlarda bulunması da dikkatleri çekti. Amedspor taraftarı Sertaç Çam’ın kulübe transfer edilmesi sonucu kulübün şampiyon olacağına da kesin gözüyle bakıyor. İşte taraftarın Sertaç Çam’la ilgili paylaşımları:

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan GÜLER