Diyarbakır il ve ilçeleri ile bölge ilerinde sivil havacılığın gelişmesini sağlamak. Gençlerin sporsal etkinliklere yönelimini ve ilgisini artırmak ve en önemlisi sosyal sorumluluk bilinci oluşturmak için böyle bir faaliyeti her sene yaptığını söyleyen Diyarbakır Atlas Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Ahmet Karadaşlı katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

Kulüp genel sekreteri Av. Eyyüp Bulut ise yaptığı açıklamada, “Atlas Havacılık Kulübü, Diyarbakır’da bulunan bir kulüp olup ulusal çapta yamaç paraşütü yapan ve başta Diyarbakır ili merkez ve diğer ilçelerinin tanıtımında uğraş vermektedir. Sosyal sorumluluk projeleri anlamında her yıl olduğu gibi bu yıl 14. fidan dikme ve uçurtma şenliklerini kesintisiz ve hiçbir katkı almadan tamamen kendi üyelerinin fedakarlıklarıyla gerçekleştirmiştir.

Kulüp; Peygamberler ve sahabeler şehri olan Diyarbakır’ın başta Eğil, Kulp, Ergani, Çermik, Hani, Lice, Silvan, Çınar ve diğer ilçelerinde gerek eğitim uçuşları, gerekse paramotor, tandem veya diğer yamaç paraşütü dallarında uçuşlar yapmaktadır.

Bu anlamda, kulüp pilotları olarak, valilik ve kaymakamlıklar bünyesinde; Makam dağı, Peygamber kabirleri, eğil baraj gölü, Hasuni mağaraları, bırkleyn mağaraları, kırklar dağı ve zerzevan kalesi gibi tarihi bir çok tarihi mekanda tanıtıcı uçuşlar yapmaktadır. Öte yandan kulüp doğa yürüyüşleri ile kayak etkinlikleri alanında da üyelerine hizmet vermekte ve etkinlik düzenlemektedir. Kulüp üyeleri çoğunlukla lisanlı yamaç paraşütü pilotlarından oluşmaktadır” dedi.

Haber: Fatih SURUÇ

Editör: Mücadele Gazetesi