Kış mevsiminde sağlıklı beslenmeyi, sporu belki aksatmış olabilirsiniz; fakat bunları çözülemeyecek sorunlar olarak görüp, yaz mevsiminin güzelliğini yaşamaktan kendinizi mahrum bırakmamalısınız. 

İşte size yaza fit bir giriş için 6 öneri!

Besin değer düşük işlenmiş, paketlenmiş gıdalardan uzak durun. Sağlıklı bir diyet programı oluşturun. Öğünlerinize bol yeşillik ekleyin. 

Yemekleri acele ederek yememeye çalışın. Hızlı yemek yeme alışkanlığının yemekten alınan lezzeti azalttığını da hatırlamanızda fayda var. Yemek yemek bir yandan keyif işi, bunu unutmayın.

Keça Kurdan küslüğü bitti! Şivan Perwer ve Aynur Doğan aynı sahnede Keça Kurdan küslüğü bitti! Şivan Perwer ve Aynur Doğan aynı sahnede

Yeterli su tüketin. Su, vücut için en temel ihtiyaç. Özellikle yaz aylarına girerken havaların ısınması, suya olan gerekliliği daha da arttırıyor. Terleyen vücuda karşı sıvı kaybını önlemek için su tüketimini daha da arttırmak gerekiyor.

Hareketli bir yaşam her zaman kilo vermenizi sağlayacaktır. Vücut tipinize uygun sporları yaparak ve harekette kalarak kilo vermek sizin için en keyifli yöntemlerden bir tanesi olabilir. Sporun hem fiziksel hem de zihinsel faydalarından beslenmek, yaza fit girmenin yanında kişiye yeni bir disiplin de kazandırıyor. 

Uyku düzeninize dikkat edin. Özellikle yaz aylarında uyku bozuklukları yaşanabilir. Bunun önüne uyku geçmek için, uyku planı oluşturun. Uyku düzeni planlarken, yatmadan önce yemek yememeye de özen göstermeniz; sağlıklı bir uyku programına sahip olmanızı sağlar.

Kilo kontrolü takviyelerden uzak durun. Öğün yerine geçen kilo kontrol amaçlı gıdalar vücudunuzun en büyük düşmanı. Besin ögelerini dengeli bir şekilde sunan bu gıdalar kilo verme amaçlı olduklarından enerjileri gerektiği miktarda düşürülmüş özellikte bulunuyor.

Kaynak: Haber Merkezi