Merkez Bağlar İlçesi Şeyh Şamil Mahallesi Cengizler Caddesi Sidar 1 Apartmanı altında bulunan ve 5 ay önce bir tekstil dükkânında çıkan yangın patlamaya neden olmuştu. Gece saatlerinde meydana gelen patlamada yaralanan olmamıştı.

MADDE BAĞIMLILARININ MESKENİ OLDU
Depremden dolayı hasar alan bina boşaltılmıştı. Boşaltılan binanın altında patlamadan bu yana çöpler ve patlamadan geriye kalanlar toplanmadığı için kötü kokuya sebebiyet veriyor. Vatandaşlar bu durumdan şikayetçi. Bir an önce binanın altında kötü kokan çöplerin toplanmasını istiyor. Öte yandan binaya gece saatlerinde madde bağımlılarının geldiği de söylendi.

Ünlü seyyah Diyarbakır’ı hangi şehre benzetti? Ünlü seyyah Diyarbakır’ı hangi şehre benzetti?

YETKİLİLERE ÇAĞRI
Mücadele gazetemize konuşan mahalleli Serdar. G., “5 ay önce bu binanın altında bir patlama oldu. Patlamadan bu yana binanın altındaki çöpler temizlenmedi. 5 aydır burası çok kötü kokuyor. Daha öncede yetkililere söyledik ama kimse gelip temizlemedi. Bina ağır hasarlı zaten kimse oturmuyor. Ya binayı yıksınlar ya da çöpleri temizlesinler. Kötü koku tüm mahalleyi sarmış. Hem koku hem de kötü bir görüntüsü var. Yetkililerin bir an önce harekete geçmelerini istiyoruz” diye konuştu.

Muhabir: Abdullah AKYOL