Diyarbakır’da uçak biletleri zamlandı! Tatil planları suya düştü Diyarbakır’da uçak biletleri zamlandı! Tatil planları suya düştü

Merkez Bağlar ilçesi Fatih Caddesi halk dilinde ise Kuşbazlar Caddesi olarak bilinen caddenin neredeyse tamamı yıllardır kuş satıcıları ile dolmuş durumda. Bu caddede herkes hayatını adeta güvercinlere adamış. 

Diyarbakır Kuşçu Fotoğraf (3)

HERKESİN KENDİNE ÖZEL KUŞ ODALARI VAR
Cadde üzerinde bulunun kuş oteline misafir olduk. İçerisinde 2 binden fazla güvercin vardı. Yaman Kuş Otelinin sahibi Mehmet Yaman 5 yıldır açtığı kuş otelinde her türden kuşun olduğunu söyledi. Bu otelde sadece güvercinler satılmıyor. Otel içerisinde 60 oda bulunuyor. Otel içinde bulunan odalarda herkesin ayrı bir odası vardır. Doktorundan tutun zabıtasına polisine kadar herkesin ayrı odası var. Herkes kendi odasında güvercin besliyor. Her odanın kendi anahtarı vardır. Gün içerisinde güvercin oteline gelip kendi odasında kuşlarını besliyorlar. Kuş otelinde belirli aylarda ise yarışmalar yapılıyor. En güzel kuşlar satılığa çıkıyor. 100 liralık kuştan tutun 300 bin liraya kadar fiyatlarının olduğu söylendi. Bu otelde hem kuş alınıyor hem satılıyor hem de kişiler kendine özel odalarda güvercinlerini besliyor.

Kadri Bey

“GÜVERCİNLER ADETA BANA HUZUR VERİYOR”
Güvercin otelinde kuş besleyen 37 yaşında olan Kadri Bey, “Gözümü açtım açalı tüm hayatımı güvercinlere adadım. Yıllardır kuş otelinde kendime özel odada kuşlarımı besliyorum. Bu hayranlık bana büyüklerimden geldi. Güvercinlere dokunmak bile benim için bir ilham kaynağıdır. Güvercinler adeta bana huzur veriyor” Diye konuştu.

Mehmet Yaman

“BURADA HEPİMİZ AİLE GİBİYİZ”
Yaman Kuş Otelinin sahibi Mehmet Yaman ise şöyle konuştu; “39 yaşındayım 2009 yılından beridir bu işi yapıyorum.  Buranın tüm sistemini ben yaptım. Burada aile dostlarımız vardır. Hepimiz aile gibiyiz. Burada en pahalı kuşumuz köreng en ucuzu ise habeştir. Otelimizde 60 oda vardır. Odalarda memur arkadaşlar, polisler, öğretmenler, doktorlar, mühendisler hemen hemen her meslekten insanların kuş odaları vardır. Her gün gelip kendi odalarında kuşlarına yemlerini bakımlarını yapıyorlar. 15 yıldan fazladır kuşlarla ilgileniyorum. Her geçen gün bu ilgim artıyor"

Bişar Dağ

“KUŞLARA DOKUNMADAN DAYANAMIYORUM”
Yıllardır otel sahibi Mehmet Yaman'a yardımcı olan Bişar Dağ şöyle konuştu; "Mehmet Bey'in yeğeni olan Bedri Kaya ile burada yıllardır Mehmet beye yardımcı oluyoruz. Bedri mali işlere bakarken bende kuşların bakımı olsun yemi olsun o işlerle uğraşıyoruz. Biz burada kuşlara adeta hayatımızı verdik. Kuşlar benim hayat felsefem olmuş. Bir gün kuşlara dokunmasam kendime gelemiyorum. Kuşlara olan ilgim her geçen gün daha da artıyor. İyi ki bu işi yapıyorum kuşları çok seviyorum.”

Muhabir: Abdullah AKYOL