Irak asıllı olan, Almanya'da doğan ve 2014 tarihinde Avusturya'nın Graz şehrinden yola çıkarak 10 yıldır dünyayı dolaşan Thair Abud'un yeni durağı Diyarbakır oldu. Acı dolu hikâyelere şahitlik eden Abud, kız kardeşinin meme kanserinden kurtulması durumunda kendi kendine söz verip Mekke'ye kadar yürüyeceğine dair ant içtiğini söyledi. Kız kardeşinin sağlık durumu sonrası sözünü tutmaya koyulan Abud, Avusturya'dan başlamak kaydıyla 4 bin gündür yollarda olduğunu söyledi.

"DİYARBAKIR'IN MİSAFİRPERVERLİĞİNİ GÖRSÜN İSTEDİM"

Şehir dışından Diyarbakır'a gelirken Abud'un yürüyerek seyahat ettiğini gören Diyarbakırlı Recep Baydar, "Tanrı misafiri" diyerek gezgini aracına alıp Diyarbakır'ı gezdirmeye koyuldu. Diyarbakır'ın misafirperverliğini tüm dünyaya göstermek istediğini belirten Baydar, "Thair Abud'un bir hayali olduğunu öğrendiğimde çok etkilenmiştim. Dilerim onun hayallerini bir nebze de olsa gerçekleştirebilmişimdir. Abud'a memleketimizin yemeklerini yedirip, elimden geldiğince kenti gezdirmeye çalıştım. Bütün dünya halkları Diyarbakır'ın misafirperverliğini görsün istedim." dedi.

Diyarbakır Batman Mardin Urfa bugün böyle! Geliyor gelmekte olan Diyarbakır Batman Mardin Urfa bugün böyle! Geliyor gelmekte olan

Abud'un yeni yolculuğu ise Diyarbakır'ın çevre illeri olacağı öğrenildi.

Haber: Devrim AKTÜRK

Editör: Devrim Aktürk