Diyarbakır'da 3. Mezopotamya Diş Hekimliği Günleri 1-2 Mart 2024 tarihinde saat 16.15 - 17.00'de gerçekleşecek. Etkinliğin özel konuğu ise Diyarbakırlı şair, yazar ve gazeteci Yılmaz Odabaşı olduğu açıklandı.

Yıllardır kendi tercihi nedeniyle imza günü etkinliği düzenlemeyen Odabaşı'nın "Hayatlarımız Dişlerinden Sökülürken Edebiyat ve İnsan" söyleşisi üzerine katılması sevenleri tarafından ilgiyle karşılandı. Dicle Üniversitesi 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezi Dt. Abdulkadir Demir salonunda sevenleriyle buluşacak olan Odabaşı şimdiden edebiyatseverleri sevindirmeye başladı.

ODABAŞI DİYARBAKIR KİTAP FUARINA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
Odabaşı, 16 Aralık'ta başlayan ve 24 Aralık'a sona eren Diyarbakır Kitap Fuarı'na davet edilmemiş olmasına tepki göstermiş, yazmış olduğu şiir üzerinden mesajını ileterek, "Ben ki, 'Ne Diyarbakır anladı beni ne de sen/ Oysa ne çok sevdim ikinizi de bilsen,' dizelerini Türkiye’nin diline dolamış bir insanım; o şehir adına fani falan filan beni yok saymış ne yazar! Diyarbakır Kitap Fuarı hakkında: Benim 'her yerde olam' gibi bir derdim yok. 80’lerin başından 2000’lere en az bin etkinliğe katılmışımdır. Bu konuda açıklama yapmamın nedeni, memleketimi hiçbir koşulda yok saymadığım  ve yok sayılmayı da hak etmediğime inandığımdandır. Bu küçük çıkar çevreleri, elbette ki duruş sahibi olanları kendi dar alanlarının kısa paslaşmalarından uzak tutacaklardır. En haklı yargıç, edebiyatın tarihsel süreci ve zamanın vicdanıdır. Siz kimsiniz?" ifadelerini kullanmıştı.

Diyarbakır’da yıllar sonra bir ilk! Valilik ile belediye bir arada Diyarbakır’da yıllar sonra bir ilk! Valilik ile belediye bir arada

Haber: Devrim AKTÜRK

Editör: Devrim Aktürk