Kürt halk ezgilerini, Alevi deyişlerini yeniden derleyen ve yorumlayan sanatçı Ayfer Düzdaş, 7 yıl aradan sonra Diyarbakır ve Batman'da konser verecek. Ayfer Düzdaş, 20 Nisan Cumartesi günü saat 20.00’da Diyarbakır Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde sahne alacak Düzdaş’ın konser biletleri iki kategoriden oluşup 330 lira ile 385 lira arasında satışa sunuldu.

Diyarbakır’ın en modern ilçesinin farklı yüzü terk ediliyor! Diyarbakır’ın en modern ilçesinin farklı yüzü terk ediliyor!

AYFER DÜZDAŞ’IN HAYATI VE MÜZİK KARİYERİ
Ayfer Düztaş, 1973 yılında Sivas’ta dünyaya geldi. Koçgiri olarak bilinen Sivas'ta büyüyen Düzdaş, küçük yaşlarda Sivas’tan göç ederek ailesiyle İstanbul’a yerleşti.

İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Müziğe olan merakı ve ilgisi büyüktü. 1996’da Mezopotamya Kültür Merkezine kayıt yaptırdı. Düzdaş, Mezopatamya Kültür Merkezi bünyesinde bağlama, solfej ve nota eğitimi aldı. 1998 yılında Pera Güzel Sanatlar Lisesine kaydoldu ve burada keman ve Şan dersleri aldı. Sallana Sallana isimli Türkçe ve Kürtçe karışık seslendirdiği aşk parçasıyla büyük beğeni topladı. Sanatçının ilk solo çalışması  “Leylan” albümü geleneksel dengbejliğin modern anlamda yorumlandığı özgün bir albümdür. Ayfer Düzdaş, 2000 yılında Mezopotamya Kültür Merkezi bünyesinde çalışmalarını yürüten müzisyenlerden oluşan 20 kişilik sanatçı grubuyla beraber, Kürtçe’den Türkçe’ye çevrilen Geleneksel halk şarkılarından meydana gelen Şahiya Strana -1- ve 2004 yılında çıkartılan Şahiya stranan -2- isimli albüm  çalışmalarında yer aldı. 2004 senesinde 4. Diyarbakır kültür ve Sanat Festivali  ile 2005 senesinde Kızıltepe Festivalinde Kadın Dengbejler Divanı’nda yer aldı. Ayfer Düzdaş, Kürtçe, Türkçe ve Zazaca dillerinde olmak üzere pek çok esere hayat vermiştir. Ayfer Düzdaş hala aktif olarak müzik kariyerine  devam etmektedir.

Muhabir: Remziye ÇELİK