Diyarbakır’da 1 milyona aşkın insanın katılımıyla kutlanan Newroz’da coşku her geçen an büyüyor. DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayları Serra Bucak ve Doğan Hatun alkışlar eşliğinde sahneye çağrıldı. 

Diyarbakır Valiliği duyurdu! Bu yollar kapalı olacak Diyarbakır Valiliği duyurdu! Bu yollar kapalı olacak

“KAYYIMLARI ANKARA'YA GÖNDERECEĞİZ”
Serra Bucak, yaptığı konuşmada "Merhaba Amed, siz ülkemin şarkısısınız. Merhaba Barış Anneleri, hoş geldiniz. Merhaba mücadele eden kadınlar ve gençler. Hepinizin Newroz'unu kutluyorum. Senin de Newroz'un kutlu olsun Kemal Kurkut" dedi. Tutsak kadınların Newroz'unu da kutlayan Bucak, 8 yıldır kayyımlar tarafından yönetilen Diyarbakır’da 31 Mart'ta kayyımları Ankara'ya göndereceklerini söyledi. Bucak, "Bu Newroz Kürt ulusal birliğine vesile olsun. Kalıcı bir çözüme vesile olsun" diye konuştu.

“BİZ HALKIMIZA GÜVENİYORUZ”
Bir diğer Eşbaşkan Adayı Doğan Hatun ise, "Merhaba Amedliler. Serhad'a, Botan'a, Garzan'a, İstanbul'a selam verin. Bugün Kürtler her kentte ayağa kalmış ve dünyaya kalıcı bir barış için sesleniyor. Bütün dünya duysun biz özgürlük istiyoruz. Herkes bunu bilsin" diye konuştu. 8 yıldır halkın iradesinin gasp edildiğini belirten Hatun, "31 Mart'ta ilk başta sandıklara sahip çıkacağız. İşgalcilere öyle bir cevap vereceğiz ki, bir kez daha irademizi gasp etmeye yeltenemeyecekler. Biz halkımıza güveniyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi