Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin kentte okuyan öğrencilerin ekonomisine destek olmak için geliştirdiği abonman kart sistemiyle öğrenciler otobüslere 245 liraya 120 binişten faydalanıyor. Ulaşım Daire Başkanlığı, her gün toplu taşıma kullanan öğrencilere destek olmak amacıyla 2023 Ocak ayında böyle bir proje başlatmıştı.

Diyarbakır’da çalışmalar başladı! Bitince böyle olacak Diyarbakır’da çalışmalar başladı! Bitince böyle olacak

ABONMAN KARTI KİMLER ÇIKARABİLİR?
Diyarbakır’da genellikle üniversite öğrencilerinin tercih ettiği Abonman kart Büyük Şehir Belediyesinin otobüslerinde geçerlidir. Bu karta sahip olanların öğrenci olması zorunludur. Peki nasıl çıkarılır.

ABONMAN KARTI NASIL ÇIKARABİLİRİM?
Abonman karta sahip olmak ve bu indirimden faydalanmak isteyenlerin öncelikle öğrenci olması şarttır. e-devlet uygulamasından öğrenci belgenizi çıkarın. Yanınıza güncel 1 adet biometrik fotoğrafınızı alın. Ondan sonra Bağlar ilçesi Ofis semtinde bulunan konuk evine gidin. Orada Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin kart dolum merkezi var. Belgeleri götürdükten sonra 245 lira vererek bu karta sahip olabilirsiniz. Her ay 245 lira vererek 120 biniş hakkına sahip olacaksınız. Karta sahip olduktan sonra tüm kart dolum merkezlerinden doldurabilirsiniz.

Muhabir: Abdullah AKYOL