Diyarbakır'da Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her yıl düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliği için ücretsiz ulaşım talep edildiği açıklandı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 28 Nisan Pazar Günü düzenlenecek "Mevlid-i Nebi" etkinliğine halkın ücretsiz taşınması talebini ise reddettiği bildirildi. 

Diyarbakır’da öğrenciler roman karakteri oldu Diyarbakır’da öğrenciler roman karakteri oldu

Peygamber Sevdalıları Vakfı yapılan basın açıklamasında "kararın gözden geçirilmesini, Diyarbakır halkının miting alanına ücretsiz taşınması için gerekenin yapılmasını istediklerini" belirtti.

Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: 
"Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik.  "İnsanlığın son peygamberi, mazlumların hamisi Hazreti Muhammed'e salat ve selam olsun. O ki, gelişiyle kız çocuklarını diri diri gömülmekten kurtarmış, merhameti ile onları kuşatmış, korumuş, kollamıştır. O ki, yetim ve öksüzlerin hamisi, yalın ayaklıların umudu olmuştur.  Kur'an'daki ifadeyle O, âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir. O ki karanlığı yırtmış, İslam'ın nuru ile insanlığı aydınlatmış, tüm milletlerin prangalarını kırmış ve adaleti ile onlara gerçek hürriyeti sunmuştur. İşte o kutlu nebinin, Allah'ın son elçisinin veladetini bir kez daha kutlamaya hazırlanıyoruz. 28 Nisan Pazar günü Diyarbakır Newroz Parkı miting alanında düzenleyeceğimiz etkinlikle bir kez daha onu mesajını tüm dünyaya haykıracağız. Bu büyük organizasyon için hazırlıklarımız sürüyor." dedi.

KARARIN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ TALEP EDİLDİ
Burada şehrin yöneticilerine de önemli sorumluluklar düşmektedir." diyen Fidan "Diyarbakır gibi büyük bir şehirde, iki milyona yakın insanın yaşadığı bir kentte, elbette mülki amirlere ve yerel yöneticilere de görevler düşmektedir. Herkes ve tüm kurumlar, toplumun değerleri ile barışık yaşamak zorundadır. Ama maalesef bu bilinçten uzak yöneticiler olduğunu görüyoruz. 5 Nisan 2024 tarihinde, Newroz Parkı miting alanında düzenleyeceğimiz program için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ulaşım Dairesi Başkanlığına, belediye otobüslerinin tahsis edilerek ücretsiz yolcu taşınması için başvuruda bulunduk. 10 gün boyunca cevap alamayınca 15 Nisan tarihinde Belediye yetkilileri ile yüz yüze görüştük. Bir gün sonra aldığımız cevap, yerel yöneticilerin idare ettikleri kentin değerlerinden ne kadar uzak olduğunu gösterdi. Peygamberler ve sahabeler şehrinde düzenlenecek Mevlid-i Nebi etkinliğine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin otobüs tahsis etmeyeceğini öğrendik. Bir kez daha kararın gözden geçirilmesini, Diyarbakır halkının Nevroz Parkı miting alanına ücretsiz taşınması için gerekenin yapılmasını istedik. Ama maalesef yanlışta ısrar edildiğini gördük. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Ulaştırma Daire Başkanlığı yetkilileri, bizlere sözlü olarak yaptıkları açıklamada, ekonomik şartları gerekçe olarak sundular." 

NEWROZ KUTLAMALARINDA ÜCRETSİZ ULAŞIM HİZMETİ VERİLMEDİ
Öte yandan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 21 Mart’ta gerçekleştirilen ve 1 yaklaşık 1 milyon kişinin katıldığı Newroz Bayramı kutlamaları için de ücretsiz ulaşım hizmeti vermemişti. 

Kaynak: Haber Merkezi