12 bin yıllı tarihiyle yıllara meydan okuyan ve her bir köşesi adeta cenneti andıran Diyarbakır, tarihi güzellikleriyle ön plana çıkıyor. Bunlardan biri de Çeme Reş yani Karaçay’dır. Gelin bu eşsiz güzelliğe birlikte bakalım. 

DOĞAL GÜZELLİKLERİYLE ZİYARETÇİLERİNE EŞSİZ BİR MANZARA SUNUYOR

Çınar ilçesine bağlı Aşağı Konak köyünde bulunan ve bölge halkı tarafından Çeme Reş (Karaçay) olarak bilinen Karaçay, görüntüsü, buz gibi kaynak suyu ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerine eşsiz bir manzara sunuyor. 

Diyarbakır’ın ilçesinde taziye yemeği kaldırıldı Diyarbakır’ın ilçesinde taziye yemeği kaldırıldı

ÇEVRE İLÇEDEKİ VATANDAŞLARIN UĞRAK NOKTASI OLDU
Çınar ilçesine bağlı Aşağı Konak köyü yakınında bulunan eşsiz güzelliği ile görenleri hayran bırakan Karaçay, çevre ilçelerdeki vatandaşların vazgeçilmez mekanı haline gelmiş. Civar köyler dışında çok fazla bilinmeyen şelalesi ve suyu ile cenneti andıran, kilometrelerce uzunlukta olan Karaçay, ziyaretçilerini bekliyor. 

HER YAZ AYINDA SERİNLEMEK İÇİN ÇEME REŞ’E GELİYORLAR
Eşsiz güzelliği ile Akdeniz ve Ege kanyonlarını andıran Karaçay, ziyaretçiler, mağara diplerinden akan berrak suyuyla her yaz ayında buz gibi suya kendilerini bırakarak serinliyor. Dağların arasında bulunan bölgeye gelen vatandaşlar, piknik yapıp yüzüyor. Vatandaşlar buranın herkes tarafından bilinmesini ve ziyaretçilerini ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi. 

Haber: Abdullah AKYOL

Editör: Abdullah Akyol