Diyarbakır Adıyaman Urfa Malatya Kars! Hepsi bu listede yer aldı Diyarbakır Adıyaman Urfa Malatya Kars! Hepsi bu listede yer aldı

Son dönemlerde artan fiyatlar en çok gıda sektörünü etkilerken, restoran ve kafelerdeki fahiş fiyatlara tepki göstermek amacıyla 81 ilde vatandaşlar harekete geçmişti. Restoran ve kafelerde fiyatların çok yüksek olması nedeniyle on binlerce vatandaş 20-21 Nisan’da boykot kararı almıştı. Hafta sonu için planlanan boykot bazı illerde halen devam ederken Diyarbakır’da ise boykotun işe yaramadığı görüldü.

DİYARBAKIR’DA BOYKOT İŞE YARAMADI
Lokanta, restoran ve kafelerdeki artışlara dikkat çekmek isteyen sosyal medya kullanıcıları, #fahişyemeğeboykot etiketiyle bu soruna dikkat çekmeye çalışmıştı. Hafta sonu çoğu illerde boykot devam etti. Diyarbakır’daki vatandaşlar ise hafta sonu başlatılan boykot kampanyasına pek uyduğu söylenilemez. Kafelerin ve lokantaların ise yoğun olduğu görüldü. Özellikle kafelerde artan içecek fiyatlarına tepki gösterilmesi beklenirken. Diyarbakır’da bazı kafelerde kahve sırası bekleyen uzun kuyruklar oluştuğu görüldü.

Muhabir: Abdullah AKYOL