Diyarbakır’da lise öğrencisi Yusuf S.'ye "Diktatör Erdoğan" sözü gerekçe gösterilerek "cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla hapis cezası verildi. Daha önce aynı ifadeler nedeniyle yargılanan birçok isim hakkında beraat kararı verilmişti. 

Rapor: Diyarbakır’da 18 işçi yaşamını yitirdi Rapor: Diyarbakır’da 18 işçi yaşamını yitirdi

MA’nın haberine göre, gazeteciler Orhan Şahin ve Başak Günsever, Büro Emekçileri Sendikası Çorum Şube Başkanı Ertuğrul Alper, CHP’li Canan Kaftancıoğlu, Eskişehir Anadolu Üniversitesi öğrencileri Uğurcan Taş, Doğuş Yavuz, Yusuf Sami Özten ve Çağla Safyürek, söz konusu ifade nedeniyle yargılanmış ve beraat etmişti. Ancak lise öğrencisi Yusuf S.'nin yargılandığı davada ceza çıktı. 
 
İLK CELSEDE KARAR ÇIKTI 
Yusuf S. hakkında 8 Aralık 2022’de "cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Soruşturmaya, Yusuf S.'ye ait olduğu belirtilen sanal medya hesabından "Diktatör Erdoğan ve yandaşlarını gönderdikten sana bu ülkeye en yakışacak Selahattin Demirtaş'ı başa getireceğiz. Uyuşturucu baronu Süleyman Soylu’yu da gönderdikten sonra hiçbir sorun kalmaz" ifadeleriyle yapılan paylaşım gerekçe gösterildi.
 
7 AY 23 GÜN HAPİS CEZASI 
Mahkeme, Yusuf S.’ye 1 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, cezada indirime giderek hapis cezasını 7 ay 23 güne düşürdü. 

Kaynak: MA