Ramazan ayının sembolü haline gelen davulcular, sahur vakitlerinde Diyarbakırlı vatandaşların sahura kalkmasında en önemli faktörlerden birinde yer aldı. Ancak Ramazan ayının son günlerinde hem vatandaşları, hem de gerçek davulcuları canından bezdiren sahte davulcular isyan ettirdi.

Güneydoğu’da 4 takım şampiyon oldu Güneydoğu’da 4 takım şampiyon oldu

"EMEK HIRSIZLIĞI"
Bu yıl Diyarbakırlı vatandaşları uyandırmak için sokak sokak, cadde cadde geldiklerini söyleyen gerçek davulcular, kaçak davulcuların ekmek paralarıyla ve emekleriyle oynadıklarını söyledi. Gelecek yıl için şimdiden önlem alınmasını isteyen davulcular, "Sahte davulcuların yaptığı şey emek hırsızlığı. Kaçak davulcular sahurda mahallerde gezmeden, vatandaşları sahura uyandırmadan, hiçbir emek sarf etmeden ellerine davul alıp sitelerden, apartmanlardan para istedi. Bizim vatandaşlarımız da bilmedikleri için para vermek zorunda kaldı." dediler.

"VATANDAŞLARI CANINDAN BEZDİRDİLER" 
Bazı sahte davulcuların para almak için her gece aynı apartmandaki kapıları çaldıklarını söyleyen davulcular, "Bu durum nedeniyle vatandaşları canından bezdirdiler. Bizler de maalesef zan altında kaldık. Dileriz bu Ramazan ayında alınmayan önlem ve tedbirler, gelecek yıl alınır. Şimdiden vatandaşlarımızın bayramı mübarek olsun." diye konuştular.

Muhabir: Devrim AKTÜRK