Ulaşım sorununun yaşandığı Diyarbakır'da vatandaşlara Mücadele Gazetesi olarak mikrofon uzattık. Herkesten farklı farklı cevaplar aldık. Peki gerçekten Diyarbakır'da ulaşım sorunu var mı? Ulaşım sorunu var ise çözümü nedir? Bir de vatandaşların ağzından dinleyelim. İşte vatandaşların cevap ve önerileri. 

ÜCRETSİZ KART SORUNU
Belediye şoförlerine kızan bir vatandaş şöyle konuştu; "Dolmuş fiyatları çok yüksektir. Bir de belediye otobüsleri ve halk otobüsleri biz yaşlıları almıyorlar. Belediyede çalıştığı halde bizim yaşlı insanlarımızı almıyorlar. Çünkü çoğu yaşlı vatandaşlar ücretsiz kart kullanıyor. O yüzden şoförler yaşlıları durakta görünce almıyor.  Çok kez mağdur olduklarını gördüm"

Diyarbakır’da bu camiyi gören pes diyor! Diyarbakır’da bu camiyi gören pes diyor!

DİYARBAKIR'A TRAMVAY VE METRO LAZIM
Dolmuş ve otobüslerde sorun yok da tramvayın gelmesi daha iyi olur diyen bir vatandaş; "Tramvay ulaşımı daha kolaylaştırır daha güzel olur şehrimiz. Diyarbakır çok güzel bir şehir gerçekten. Çok çok beğeniyorum tramvay da olursa gerçekten Diyarbakır Türkiye'de muhteşem bir şehir konumunda olur. Metrosu olsun tramvay olsun onların gelmesi daha da güzel olur. Ulaşım gerçekten çok rahatlar. Çünkü gittikçe Diyarbakır genişliyor ve büyüyor."

DİYARBAKIR'DA ULAŞIM SORUNU YOKTUR
Diyarbakır'da şehir içi ulaşım sorunu yok diyen bir vatandaş şöyle sözlerine devam etti; Diyarbakır'da yolcular hakkında şehir içilerin bazı yaptığı hatalar var. Mesela durağa yaklaşmadan kapıyı açıyorlar yolcunun da boşluğuna denk geliyor orada aniden düşebilirler. Yol ortasında durmaları çok yanlış. Ben Şırnak'tan geliyorum gerçekten Diyarbakır'da ulaşım sorunu yoktur. Şırnak'ta bir sürü sorunlar varken Diyarbakır'da hiçbir sorun olduğunu düşünmüyorum" Dedi.

Muhabir: Abdullah AKYOL