Meteoroloji Genel Müdürlüğü sabah vakitlerinde uyarılarını yapmıştı. Diyarbakır'da akşam vakitlerinde bastıran şiddetli yağmur vatandaşlara zor anlar yaşattı. 

KANALİZASYON KAPAKLARI TAŞTI 
Merkez Kayapınar ilçesi Şanlıurfa karayolu Otogar kavşağında aniden bastıran şiddetli yağmur sonrası rögar kapakları taştı. Kaldırım kenarında bekleyen vatandaşlar karşıya geçmekte zor anlar yaşadı. 

METEOROLOJİ'DEN DİYARBAKIR DAHİL 18 İLE UYARI 
Diyarbakır dahil 18 il için uyarılarını yapan meteoroloji, Salı günü öğleden sonra yerel olmak üzere kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışların beklendiğini açıkladı. Meteoroloji'den Yapılan açıklama şu şekilde:

Diyarbakır'da hükümdarın kızı tarafından inşa edilen köprü Diyarbakır'da hükümdarın kızı tarafından inşa edilen köprü

"Yapılan son değerlendirmelere göre; 09.04.2024 Salı öğle saatlerinden sonra Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak’ta aralıklı ve yerel olmak üzere kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir. Genellikle gece saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli yağışların, Şırnak’ta Çarşamba günü öğle saatlerine kadar etkili olacağı tahmin edilmektedir. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, dolu, kar erimeleri, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Muhabir: Abdullah AKYOL