İstanbul’da özel bir lisede müdür olarak görev yapan İbrahim Oktugan’ın yabancı uyruklu bir öğrenci tarafından öldürülmesi sendikalar tarafından protesto ediliyor. Konuya ilişkin Memur-Sen ve Eğitim-Birsen Genel Başkanı Ali Yalçın, yarın ülke genelindeki okullarda bir günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdu. Diyarbakır’da dahil yurt genelinde iş bırakma eylemi yapılacak.

DİYARBAKIR’DA YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Sosyal medyada sendikaların protestosu sonucu okullar tatil mi sorusu mera kedildi. MEB eğitimin kaldığı yerden devam edeceğini bildirip, sendikaların çağrısının öğretmenleri ilgilendiren bir çağrı olduğunu duyurdu.

81 İLDE İŞ BIRAKACAĞIZ

Jandarmadan Diyarbakır’da öğrencilere sunum Jandarmadan Diyarbakır’da öğrencilere sunum

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da Bakan Yusuf Tekin'in davetini önemsediklerini belirtmiş ancak meselenin eğitim çalışanlarının canı olduğunda hiçbir ayrılık gözetmeden bu konuda ortak hareket etmeyi son derece önemli bulduklarını ifade etmiştir. Toplantının ardından TBMM önünde eğitimde şiddete ilişkin basın açıklaması yapacaklarını hatırlatan Yalçın, ayrıca yarın 81 ilde iş bırakacaklarını ifade etti.

İşte sendikaların duyurusu:

Muhabir: Onurcan GÜLER