Diyarbakır Silvan yolu ile Kocaköy yolunu tali yol olarak birbirine bağlayan ve Silvan yolu tarafından üzerinde 8 Köy, Kocaköy yolu tarafından 4 köy olmak üzere toplam 12 köy bulunan yolun 2024 yılındaki durumu içler acısı durumda. Vatandaşlar bu durumdan bir hayli şikayetçi. Bir an önce yollarının yapılması isteniyor.

100 YILLIK YOLA YILLARDIR ASFALT YAPILMIYOR
Silvan yolu tarafından gelinen kısmında bulunan 8 Köy Merkez Sur İlçesine, geriye kalan 4 Köyün ise Hazro ve Kocaköy İlçelerine bağlı olduğu yol, en az 100 yıllık eski bir yol olup bu süre zarfında sadece bir defa asfaltlanmış durumda.

DİYARBAKIR’IN DOKTOR KÖYÜ OLARAK BİLİNİYOR
Eğitim ve okuma oranı çok yüksek olan Karaçimen-Haşoli köyü dikkat çekiyor. Yıllar önce Ulusal basında da yer alan Karaçimen Köyü sosyal medyada da Diyarbakır’ın doktor köyü olarak bilinen köylerdendir. Köyde yüzerlerce doktor, ebe, öğretmen ve birçok okuryazar çıkmıştır. Birçok bilim insanı yetiştiren köy sakinleri yol için gerekenlerin yapılmasını istiyor.

Birçok başvuruya rağmen yatırım programına alınmayan yol yeniden yapılması için yatırım kapsamına alınmayı bekliyor.

Diyarbakır’da halkın sorunları çözülüyor! Binlerce kişi başvurdu Diyarbakır’da halkın sorunları çözülüyor! Binlerce kişi başvurdu

BELEDİYEYE ÇAĞRI YAPTILAR
Gazetemize konuşan orada oturan bir vatandaş; “Köyümüzde tarihi yol TPAO’nun gidip gelen sondaj vasıtaları sebebiyle de iyice bozulmuştur. Hatırladığım kadarıyla bu yol sadece bir kez asfaltlanmıştır. Bu yol 12 köye bağlanmaktadır. Bu köyde birçok doktor ebe öğretmen, mühendis çıkmıştır. Ama gel gör ki köyün yolları adeta hastanelik olmuş. Yetkililerden çağrımıza kulak asmalarını ve bir an önce yolumuzun düzeltilmesini istiyoruz. Yollarımız köstebek yuvasına dönmüş. Karaçimen köyü bu gibi kötü yolları hak etmiyor. Ne kadar sesimizi de duyursak yetkililer çağrımıza kulak asmadı. Buradan yetkililerin bir an önce yolların asfaltlamasını yolumuzun köyümüzün güzel bir yola kavuşmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber: Abdullah AKYOL

Editör: Abdullah Akyol