1 Şubat 1975 tarihli Mücadele Gazetesi’nin haberine göre, Diyarbakır’ın dünya çapın da ünlü falcıHayriye Bacı manşette yer alıyor. İşte o günkü Mücadele haberi:

“Ünlü Falcı Hayriye Bacı Ortadoğu ve Kıbrıs'ta Savaş Çıkacağını Söylüyor

Diyarbakır'ın dünya çapın da ünlü falcısı Hayriye bacı Gazetemiz için 1975 yılının falına baktı. Bulunduğu kehanetlerle kısa zamanda adını Türkiye'ye duyuran Hayriye Bacı 1975 te Kıbrıs ve Ortadoğu'da savaş patlak vereceğini söylemiştir.

Su dolu bakır tasa bakarak karşısındakinin tuttuğu niye- tin karşılığını veren Hayriye Bacı ile 1975'in genel gidişatı üzerine niyet tuttuk, Hayriye Bacı gözlerini bakır tastaki sudan ayırmadan «Kan görü yorum, büyük patlamalar oluyor» diye başladı. Ünlü falcı bu konuda şunları söyledi:

Diyarbakır’da fırıncılar ekmek yapmayı bırakmış! Diyarbakır’da fırıncılar ekmek yapmayı bırakmış!

İRAN IRAK HARBİ

Hayriye Bacıya göre 1975’in ilk yarısında da İran ile Irak kuvvetleri sınır boyunda çarpışacaklar ve bu savaşta binlerce insan ölecek.

1975 yılını karanlık bir yıl olarak gördüğünü söyleyen Hayriye Bacı, Türkiye'de öğrenci hareketlerinin yaygınlaşacağını, huzursuzluğun gittikçe çekilmez bir durum alacağını bildirdi.”

İşte haberin görüntüsü:

Muhabir: Onurcan GÜLER