Diyarbakır'da doğdu Şenol Güneş’e öğrenci oldu Bursaspor’dan kupa aldı Diyarbakır'da doğdu Şenol Güneş’e öğrenci oldu Bursaspor’dan kupa aldı

25 Nisan 1975 tarihinde efsane Diyarbakırspor’un borç batağında olduğu yıllarda, Mücadele arşivinde yer alan haber şu şekilde:

“Diyarbakırspor Kulübü Borçlu

Önceki gün yaptığı basın toplantısında kulübün içinde bulunduğu durumu açıklayan Diyarbakırspor Başkanı Ahmet Sarıgül «Diyarbakırspor'un 1 milyon 200 bin lira borcu vardır» demiştir.

Başkan Sarıgül Basın toplantısında özetle şöyle konuş muştur:

«Takımın son zamanlarda almış olduğu kötü neticeler- den dolayı kulüp büyük bir mali bunalıma girmiş ve günlük çalışmaların devam etme si için yardıma ihtiyacımız vardır. Deplasman masraflarını dahi güçlükle karşılayacak duruma geldik. Yalnız futbolcuların maaş ve primlerini normal olarak verebiliyoruz diyen Sarıgül şampiyonluktaki iddianın tamamen kaybolduğunu ve ancak bundan sonraki uğraşılarının ikincilik için olacağını belirtmiş-tir.

VALİ VE BELEDİYE BAŞKANININ YARDIMI İSTENİYOR

Takımın içinde bulunduğu durumdan kurtuluş çaresi olarak Vali Mehmet Karasarlıoğlu ile Belediye Başkanı Okay Kalfagilin yardım elini uzatması görülmektedir. 400 bin Aralık transfer alacaklarının ödenmesi en kısa zaman da yapılacaktır diyen Ahmet Sarıgül «Vali ve Belediye Baş kanının kulübe el atmaları ve yardımcı olmaları lâzımdır» demiştir.
Basın toplantısında şehri terk eden dört futbolcunun durumuna da değinen Sarıgül «maalesef Ali, Kahraman, Secaettin ve Turgut şehri terk etmişlerdir. Bunlar hakkında gereken yapılacaktır.» demiştir.

HAREKET BUGÜN

Öte yandan takımın bu hafta Amasya’da yapacağı Amasyaspor maçı İçin bugün Amasya'ya hareket edileceğini basın toplantısında açıklayan Ahmet Sarıgül, takımımız Amasya’da iyi bir netice almak için gitmektedir. Amasya’da alınacak bir galibiyet veya beraberlik bizim için başarıdır. Bu başarıyı elde edeceğimize inanıyorum.>> demiştir. Bu hafta yapılacak maç için şehri terk eden dört futbolcunun yerine yedekte bekleyen futbolcular alınmıştır.”

İşte haberin görüntüsü:

Muhabir: Onurcan GÜLER