Diyarbakır’da çok sayıda şehir içi otobüs durakları ve dolmuş durakları vardır. Ama bir durak var ki hem ilçeye gidenler hem köye gidenler hem de Diyarbakır’a yakın şehir dışına çıkan vatandaşların ortak merkezi haline gelmiş durumda. Vatandaşlar trafik yoğunluğunun olduğu durağa çözüm istiyorlar.

Diyarbakır’a olan aşkını duvarlara çizdirdi Diyarbakır’a olan aşkını duvarlara çizdirdi

KÖY, ŞEHİR, KASABAYA GİDEN FARKETMEZ HERKES O DURAKTA
Sadece köy ve ilçelerde de değil gezi turları düzenleyen firmalar da yolcuların o durakta beklemelerini isteniyor. Peki o durak hangisi? Neden bu kadar yoğun gelin hep birlikte bakalım. 

DİYARBAKIR’IN EN KALABALIK DURAĞI
Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bulunan ve ayakta kalan en eski alışveriş merkezlerinden biri olan Ninova AVM’nin önündeki durak birçok yolcu ve firma sahiplerinin ortak noktası haline gelmiş durumda. Köye veya ilçeye gitmek isteyen vatandaşlar bu durakta bekliyorlar. 7/24 yolcusu olan bu durak Diyarbakır’da tanınan en kabalık ve en bilinen duraklarından biridir. Vatandaşlar ana yol üzerinde bulunan durağın trafik yoğunluğuna bir çözüm bulamalarını istiyor. 

“CADDEDEN ŞEHİR İÇİ ULAŞIM ARAÇLARI TEK GEÇSİN”
Mücadele gazetemize konuşan bir yolcu şöyle konuştu; “Her gün binlerce vatandaşın beklediği durakta sadece şehir içi ulaşım araçlarının o cadde üzerinden geçmesi daha doğru olur. Diğer araçlarında o caddeden geçmesi üzerine beklediğimiz şehir için ulaşım araçlarının trafik yoğunluğunda bekleyemediği için oradan uzaklaşıyor. Bu da bize zarar oluyor. Bazen geç kalabiliyoruz ve durağa yetişemiyoruz. Gelen araçlar bizleri o kadar bekleyemiyor. Yetkililerin bu duruma bir çözüm bulmalarını rica ediyoruz”

Muhabir: Abdullah AKYOL